Αρβανιτόπουλος: Δεν θα επιβληθεί επιστράτευση στους καθηγητές

Αρβανιτόπουλος: Δεν θα επιβληθεί επιστράτευση στους καθηγητές

Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε κυριακάτικη εφημερίδα σχετικά με τις κινητοποιήσεις καθηγητών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

Με τους καθηγητές να ετοιμάζονται για απεργίες διαρκείας μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να επιβληθεί επιστράτευση, όπως είχε γίνει πριν από τις Πανελλαδικές. Δηλώνει επίσης ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μην χρειαστούν υποχρεωτικές μεταθέσεις.

“Όχι, δεν θα γίνει επιστράτευση. Η επιστράτευση ήταν αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον”, απαντά ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

“Πιστεύω πως όλοι, δηλαδή πολιτικά κόμματα, συνδικαλιστικές ηγεσίες, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές θα συμβάλουν στη διασφάλιση της ομαλότητας στα σχολεία, ώστε να μην χαθεί ούτε μια ώρα μαθήματος” δηλώνει, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο καταλήψεων από μαθητές.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν επιθυμεί να επιβάλει οριζόντια τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, καθώς περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία “θα εφαρμοστεί κανονικά”.

“Και πιστεύω ότι αν σε κάποια ιδρύματα διαπιστωθεί ότι οι μαζικές μονιμοποιήσεις που έγιναν στο παρελθόν, έχουν οδηγήσει σε πλεονάσματα, θα μας το πουν τα ίδια τα ιδρύματα”, λέει.

Αναφέρει ακόμα ότι “δεν υπάρχει σκέψη” για επαναφορά της βάσης του 10, δέχεται ότι το νέο λύκειο έχει “αυξημένες απαιτήσεις” και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνονται μέτρα για να “μην ανυψωθεί το ποσοστό των ανεξεταστέων και των απορριπτόμενων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα