Αρβανιτόπουλος: Η αναστάτωση στην Παιδεία, έχει όνομα και διεύθυνση - ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο λύκειο// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2014

Δριμεία επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεφύλασσε ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού του 2014, υποστηρίζοντας πως "η αναστάτωση στην Παιδεία, έχει όνομα και διεύθυνση - ΣΥΡΙΖΑ και Κουμουνδούρου".

Παράλληλα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, επικαλούμενος απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, ανέφερε πως περιμένει από τη Δευτέρα να προσέλθουν κανονικά οι πανεπιστημιακοί και οι φοιτητές στις παραδόσεις τους. Σε κάθε πάντως, περίπτωση, για το πανεπιστημιακό εξάμηνο "η Πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση, ούτε μία ώρα λιγότερο απ' τις 13 εκπαιδευτικές εβδομάδες που ορίζει ο νόμος", και η επιταγή αυτή θα εκπληρωθεί, "ακόμα και με μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι".

"Αρνηθήκατε το θεσμικό εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά το 80% της ακαδημαϊκής κοινότητας εξέλεξε συμβούλια σε όλα τα ιδρύματα της χώρας, με επιφανείς προσωπικότητες" ανέφερε προς το ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας. "Πίσω απ' το "σχέδιο Αθηνά", είδατε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αρνηθήκατε την αξιολόγηση στη σχολική εκπαίδευση, αποκαλύπτοντας δήθεν κομματικές λογικές, σκοπιμότητες και απολύσεις. Αποκαλέσατε την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, "νέο παιδομάζωμα για τις γερμανικές φάμπρικες". Συνταχθήκατε με την προσπάθεια της ΟΛΜΕ να τινάξει στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις. Κάνατε την τελική επίθεση το Σεπτέμβρη με τον αγιασμό. Αποτύχατε και σ' αυτό. Με μοχλό τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, βάλατε σε ομηρία τους φοιτητές, τις οικογένειές τους, αλλά και τους υπαλλήλους. Εμείς θέσαμε σε διαθεσιμότητα 1165 υπαλλήλους, και εσείς σε ομηρία 80.000 φοιτητές του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου" κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Παιδείας.

"Για την κυβέρνηση, διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Στόχος μας είναι η ορθολογική κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες. Για τους εκπαιδευτικούς που θέσαμε σε διαθεσιμότητα από την 31η Οκτωβρίου, σήμερα εγκρίναμε την επανατοποθέτηση 1.250, και την Τρίτη, το Συμβούλιο θα επανατοποθετήσει άλλους 150" σημείωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο κος Αρβανιτόπουλος, δεσμεύθηκε για την κατάθεση ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για τη βελτίωση της ειδικής αγωγής και για την σύνδεση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την τεχνολογία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αρβαντιτόπουλος: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο. Μαθήματα και το καλοκαίρι για να συμπληρωθούν οι 13 εβδομάδες

SHARE:

24Media Network