Χιλιάδες αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά θα βρεθούν εκτός εκπαίδευσης

Προαύλιο σχολείου
Προαύλιο σχολείου MOTIONTEAM

Ο Σύλλογος ΠΕ Δυτικής Αττικής "Κώστας Βάρναλης" εκτιμά, ότι εάν ψηφιστεί ο νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ζητούν να αποσυρθεί το προσοντολόγιο διότι ευτελίζει την προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Ο Σύλλογος ΠΕ Δυτικής Αττικής "Κώστας Βάρναλης" με κείμενό του που έστειλε στο alfavita.gr καλεί σε αγώνα διαρκείας μέχρι να αποσυρθεί το προσοντολόγιο ενώ τονίζει πως το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αν ψηφιστεί θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.

Διαβάστε το κείμενο του Συλλόγου ΠΕ Δυτικής Αττικής "Κώστας Βάρναλης":

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί – διορισμός όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα, αν τελικά ψηφιστεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας.

Συγκεκριμένα:

Ευτελίζει την προϋπηρεσία, τα χρόνια περιπλάνησης και αβεβαιότητας χιλιάδων εκπαιδευτικών που αναπληρώνουν τον εαυτό τους. Η προϋπηρεσία κάθε μήνα προσμετράται με μία μονάδα, με μέγιστο όριο τις 120 μονάδες. Άλλες τόσες μονάδες προσμετρώνται από τα λεγόμενα ακαδημαϊκά κριτήρια, που είναι μια παραλλαγή της αξιολόγησης των στελεχών εκπαίδευσης. Επιπλέον, υπάρχουν και τα κοινωνικά κριτήρια. Επομένως, στους ενιαίους «αξιολογικούς πίνακες κατάταξης» που προβλέπει το νομοσχέδιο, η προϋπηρεσία δεν φτάνει ούτε το 50% των μονάδων! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η ψήφιση και εφαρμογή του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή των πινάκων κατάταξης. Χιλιάδες αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά θα βρεθούν εκτός εκπαίδευσης. Πρόκειται για απολύσεις συναδέλφων μας που χρόνια τώρα εργάζονται στο δημόσιο σχολείο. Απαξιώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα του πτυχίου και οδηγεί τους νέους συναδέλφους σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών χωρίς τέλος και αρχή. Για να προσληφθεί κανείς ως αναπληρωτής στην εκπαίδευση θα πρέπει να έχει πληρώσει αδρά, σε χρήμα και σε χρόνο. Φιλοδοξεί να ισοπεδώσει κάθε υλική βάση κοινότητας συμφερόντων στο χώρο της αδιοριστίας, έτσι ώστε να ακυρωθεί η δυνατότητα συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης και να αποκτούν νόημα μόνο οι ατομικές στρατηγικές επιβίωσης και ο ανελέητος ανταγωνισμός για μια θέση στον ήλιο. Μεταφέρει στο δημόσιο τις πρακτικές του ιδιωτικού τομέα, με τα βιογραφικά προσόντων, την διαρκή ανακύκλωση της ανεργίας. Ανοίγει έτσι διάπλατα ο δρόμος για αντίστοιχες πρακτικές που θα αφορούν και τους μόνιμους συναδέλφους. Επαναλαμβάνει τις διατάξεις του ν.1566/85 περί δόκιμων εκπαιδευτικών που κρίνονται μετά τη διετία για τη μονιμοποίησή τους, διατάξεις που το εκπαιδευτικό κίνημα με τους αγώνες του έχει καταστήσει ανενεργές εδώ και 34 χρόνια.

Την ίδια στιγμή:

Οι διορισμοί που έχουν εξαγγελθεί για την ειδική εκπαίδευση είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Για μια ακόμα σχολική χρονιά οι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση θα είναι μηδενικοί. Οι 15.000 διορισμοί που υπόσχεται το υπουργείο Παιδείας για τα σχολικά έτη 2020-21 και 2021-22 δεν είναι παρά μια ακόμα προεκλογική υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα, όπως οι 20.000 διορισμοί που υπόσχονταν οι προηγούμενοι υπουργοί Παιδείας τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Τώρα είναι η ώρα του αγώνα! Ο αιφνιδιασμός της κυβέρνησης δεν θα περάσει. Όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις, στις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος. Διεκδικούμε μαζικούς, μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών. Αποκλειστικά με την προϋπηρεσία και την ημερομηνία λήψης πτυχίου. Διορισμό όλων των αναπληρωτών. Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής “ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ” ύστερα από τις καταιγιστικού χαρακτήρα εξελίξεις σχετικά με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ), το οποίο παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, εισάγεται σήμερα (7 – 1 – 2019) στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, για ψήφιση μέχρι την προσεχή Παρασκευή 11 – 1 – 2019, αποφασίζει:

1. Τη διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας την Τρίτη 8 – 1 – 2019 στις 14:00 στη Βουλή. Καλούμε τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. της χώρας και το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να οργανώσουμε όλοι μαζί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 8 – 1 – 2019 στις 14:00 στην πλατεία Συντάγματος, έξω από τη Βουλή, όπου θα συζητείται το επίμαχο νομοσχέδιο.

2. Τη συμμετοχή αμέσως μετά το συλλαλητήριο στη σύσκεψη συντονισμού τα Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. & των Ε. Λ. Μ. Ε. της Αττικής και όλες τις συλλογικότητες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα γραφεία της Δ. Ο. Ε., (Ξενοφώντος 15Α, 3ος όροφος) που καλεί ο Α Αθηνών Σύλλογος εκπαιδευτικών Π. Ε.

3. Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να υλοποιήσει άμεσα την εισήγησή του προς τις ΓΣ για «τουλάχιστον 48ωρη απεργία»

4. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου: 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1:00 μ.μ. και πραγματοποίηση πορείας.

5.ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΟΥ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής “ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 – 1 – 2019 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ 10Ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ:

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ) ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΕΤΟΣ ΛΗΨΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ. Σ. ΤΟΥ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Δυτικής Αττικής “ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ” ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 – 1 – 2019 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΟ 10Ο ΔΗΜ. ΣΧ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Διαβάστε ακόμη στο alfavita.gr:

Μεγαλύτερη μοριοδότηση για τα τέκνα στο νέο σύστημα διορισμών

Εξ αποστασεως ΠΜΣ με ανοικτές αιτήσεις και 20 μόρια στους διορισμούς

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο: Οργάνωση - Σχεδιασμός Σχολικής Παράστασης

SHARE: