Χωρίς αλλαγές οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020

Χωρίς αλλαγές οι Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020
Eurokinissi

Xωρίς αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα θα πάνε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 οι μαθητές οι οποίοι θα φοιτήσουν τον Σεπτέμβριο στη Γ' Λυκείου.

Η νέα κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν τα παιδιά και οι οικογένειες τους. Παρά το γεγονός, ότι η Ν.Δ είχε καταψηφίσει στη Βουλή το νέο σύστημα το οποίο νομοθέτησε ο Κώστας Γαβρόγλου, η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “οι μαθητές δεν φταίνε σε τίποτα επειδή άλλαξε η κυβέρνηση”.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, θα διατηρήσει το σύστημα εισαγωγής το οποίο πέρασε από τη Βουλή πριν από λίγο καιρό και θα προχωρήσει μόνο σε μικροβελτιώσεις όπου χρειαστεί . Συνεπώς οι μαθητές που τώρα θα φοιτήσουν στη Γ΄Λυκείου δεν πρέπει ν΄αγωνιούν αφού οι μοναδικές αλλαγές που θα γίνουν θα είναι προς όφελός τους αφού θα αφορούν κυρίως στην περικοπή της εξεταστέας ύλης για τις πανελλαδικές της επόμενης χρονιάς . Επίσης αλλαγές θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2020 καθώς το υπουργείο Παιδείας θα εξετάσει εκ νέου ποιες νέες σχολές πληρούν τις προυποθέσεις για να ενταχθούν οριστικά στα ΑΕΙ.

Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές που θα φοιτήσουν φέτος στη Γ’ Λυκείου , λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς -μέσα στον Οκτώβριο- θα πρέπει να καταθέσουν το πρώτο μηχανογραφικό τους δελτίο με τις σχολές στις οποίες θα ήθελαν να εισαχθούν . Ο αριθμός των σχολών, που θα μπορούν να δηλώσουν ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί και είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το υπουργείο Παιδείας το επόμενο διάστημα . Η δήλωση αυτή είναι υποχρεωτική και όσοι μαθητές δεν την υποβάλουν χάνουν το δικαίωμα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με ή χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις για το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από το σχολικό έτος αποφοίτησής τους από το Λύκειο.

Τον Φεβρουάριο οι μαθητές θα πρέπει να δηλώσουν οριστικά εάν θα συμμετάσχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων ή θα θελήσουν να μπουν σε τμήματα ελεύθερης πρόσβασης (πράσινα τμήματα) εφόσον φυσικά έχουν προκύψει κάποια από αυτά που είχαν δηλώσει αρχικά. Στη συνέχεια η διαδικασία είναι όπως και η σημερινή. Δηλαδή οι μαθητές δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις , παίρνουν τους βαθμούς τους και μετά κάνουν το μηχανογραφικό τους δελτίο .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα