Χωρίς Ζουράρι οι συζητήσεις για τα βιβλία Ιστορίας – Γεωγραφίας

Συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Βουλής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Βουλής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Χωρίς εκπρόσωπο από την ελληνική κυβέρνηση ξεκινούν οι συνομιλίες στη Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος - Αλβανίας, με αντικείμενο, τη μελέτη των σχολικών εγχειριδίων των δύο χωρών

Της Μίκας Κοντορούση

Ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα αποστολή του Κώστα Ζουράρι στην Αλβανία - μετά φυσικά την παραίτηση του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας - προκειμένου να συμμετάσχει στη Μεικτή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος – Αλβανίας, με αντικείμενο, τη μελέτη των σχολικών εγχειριδίων των δύο χωρών.

ADVERTISING

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Παιδείας δεν στάλθηκε εκπρόσωπος στη θέση του κ. Ζουράρι, ενώ οι εργασίες της Συνόδου είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 18 Ιανουαρίου στα Τίρανα.

Υπενθυμίζεται ότι στη Μεικτή Επιτροπή θα συζητηθούν τα βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας.

Η αλβανική πλευρά δεν είχε αποδεχθεί στη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής, τον περασμένο Φεβρουάριο, να συζητηθούν τα προβληματικά - όπως τα χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών - σχολικά βιβλία της Ιστορίας και της Γεωγραφίας.

Τα συγκεκριμένα βιβλία ήταν άλλωστε ο λόγος που όπως δήλωσε ο Κ. Ζουράρις είχε οδηγηθεί ήδη σε παραίτηση απ' τις 8 Ιανουαρίου. Μιλώντας σήμερα στο Ραδιόφωνο 24/7  στους 88,6 και αναφέρθηκε στους λόγους τις παραίτησής του από τη θέση του υφυπουργού παιδείας. “Στις 8 Ιανουαρίου στην ολομέλεια της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είχα πει ότι παραιτούμαι, γιατί είχα αρνηθεί να πάω στην Αλβανία να υπογράψω με τους Αλβανούς για τα βιβλία της 3ης Γυμνασίου και της 6ης Γυμνασίου, τα αλβανικά, γιατί είχαμε συμφωνήσει πέρσι όταν είχε έρθει η αλβανική αντιπροσωπεία και υπογράψαμε εδώ στο υπουργείο την αμοιβαία παρέμβαση στα βιβλία μας, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε η Αλβανία τα λεφτά και δεν θα προχωρούσε η ένταξή τους” αν δεν άλλαζαν οι Αλβανοί τα αλυτρωτικά στοιχεία που υπάρχουν σε αυτά και τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν έγινε, επομένως ζήτησε πριν τη συνάντηση να υπάρξουν διαβεβαιώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ζουράρις: Είχα παραιτηθεί από τις 8 Ιανουαρίου

'Ερίδματε πρωθυπουργέ': Το περιεχόμενο της επιστολής παραίτησης Ζουράρι

Στον Γαβρόγλου οι αρμοδιότητες Ζουράρι

SHARE:

24Media Network