Δεν πέρασε η 5ημερη απεργία στους δασκάλους. Συμμετοχή στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) G4PHOTOS

Διαχωρίζει τη θέση της από τη ΔΟΕ η ΟΛΜΕ. Συμμετέχει μόνο στη 48ωρη της ΑΔΕΔΥ και όχι στις 5ήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες της ΟΛΜΕ. Αναλυτικά η απόφαση και το απεργιακό δελτίο

Με τρίωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν τελικώς οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, όπως αποφάσισαν την Πέμπτη.

Πέραν αυτού όμως, όπως έχουν ήδη εξαγγείλει, οι δάσκαλοι θα λάβουν μέρος κανονικά στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια κινητοποίηση θα μετάσχουν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ).

Υπενθυμίζεται πως οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ήδη προκηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας πως θα επαναξιολογούν τη στάση του έπειτα από κάθε κινητοποίηση.

Η μαραθώνια συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης.

Παράλληλα, οι δάσκαλοι αποφάσισαν την τρίωρη στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια με αφορμή την έναρξη της πενθήμερης απεργίας των καθηγητών και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Η απόφαση των δασκάλων προβλέπει περιφερειακές συνελεύσεις των συλλόγων στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και νέα συνέλευση στις 19 του μήνα για επανεκτίμηση της κατάστασης και για να εξεταστεί το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Απεργίες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινές κινητοποιήσεις ΟΛΜΕ και ΔΟΕ - Σε 48ωρη απεργία οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

SHARE:

24Media Network