Η σύζυγος Πάγκαλου σε διαδήλωση

Η σύζυγος Πάγκαλου σε διαδήλωση

Εξω από το υπουργείο Παιδείας διαδήλωσε η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη διεκδικώντας τη μη κατάργηση του Γυμνασίου του Κουβαρά που ανήκει στο δήμο Σαρωνικού. Είχε στείλει προειδοποιητική επιστολή στην υπουργό Παιδείας

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση δεκάδων σχολικών μονάδων σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ στους δρόμους πλέον δεν βγαίνουν μόνο γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, αλλά και σύζυγοι πολιτικών στελεχών της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης γονείς και μαθητές του δήμου Σαρωνικού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, ενάντια στην κατάργηση του γυμνασίου Κουβαρά, παρουσία και του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους βρίσκονταν και η σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Χριστίνα Χριστοφάκη.

Η σύζυγος Πάγκαλου σε διαδήλωση

Η σύζυγος του Θεόδωρου Πάγκαλου βέβαια είχε προειδοποιήσει με επιστολή στην υπουργό Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, ότι θα σταθεί δίπλα στους πολίτες στις κινητοποιήσεις τους, αλλά δεν φανταζόταν κανείς ότι το "δίπλα" το εννοούσε.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Χριστοφάκη ήταν υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου Σαρωνικού (ανάμεσά τους και η κυρία Χριστοφάκη) συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου στα γραφεία του υπουργείου, με αίτημα να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μάθημα Σάββατα και αργίες

Αλλάζει ο σχολικός χάρτης

SHARE:

24Media Network