Αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ

Αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων των ΕΠΑΛ
ALFAVITA.GR

Αύξηση 27% για τους μαθητευομένους έως 25 ετών που αμείβονται με τον "υποκατώτατο" - Αύξηση 11% για τους μαθητευομένους άνω των 25 που αμείβονται με τον κατώτατο.

Υπεγράφη και προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευομένων του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 27% για τους μαθητευομένους ηλικίας έως 25 ετών, που αμείβονταν με τον «υποκατώτατο» μισθό, ο οποίος καταργήθηκε, και κατά 11% για τους μαθητευομένους ηλικίας άνω των 25, που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό. Με τον τρόπο αυτό, το νέο ημερομίσθιο ορίζεται στα 21.78€.

ADVERTISING

Επιπρόσθετα, με την εν λόγω ΚΥΑ, η οποία υπογράφτηκε από την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευστάθιο Γιαννακίδη, τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνο Μπάρκα και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ορίζεται το ποσό της επιδότησης από το ΕΣΠΑ στα 16.54€, για κάθε ημέρα του προγράμματος «Μαθητεία στο χώρο εργασίας». Το υπόλοιπό ποσό, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από τον εκάστοτε εργοδότη.

Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR:

Πλανήτης Γη: 10 πράγματα που (λογικά) δεν ξέρετε για το μεγάλο μας «σπίτι»
Ζάχαρο: Ο ξηρός καρπός που μπορεί να αποδειχθεί «σύμμαχος»
Ημέρα της Γυναίκας: 12 ταινίες-προτάσεις για μαθητές
Πηγή: 

alfavita.gr

SHARE:

24Media Network