Για τα επαγγέλματα του μέλλοντος ξεκίνα από το παρόν

Για τα επαγγέλματα του μέλλοντος ξεκίνα από το παρόν

Για εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών προσανατολισμένα στην πληροφορική και την τεχνολογία η επιλογή είναι Athens Tech College.

Τα τελευταία χρόνια οι αλλαγές στην αγορά εργασίας είναι ραγδαίες και η υπάρχουσα εικόνα αναμένεται επίσης να αλλάξει αρκετά την επόμενη δεκαετία. Φυσικά σε όλο αυτό το σκηνικό παίζει εξέχοντα ρόλο η τεχνολογία και η εξέλιξή της, η οποία έχει καταφέρει να επαναπροσδιορίσει πολλές από τις αντιλήψεις προηγούμενων ετών σχετικά με τα .επαγγέλματα του μέλλοντος’.

Σήμερα, η οικονομική κρίση, η επαγγελματική ανασφάλεια, αλλά ο υψηλός δείκτης ανεργίας στη χώρα μας, κάνει πολλούς νέους να στραφούν προς τον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας, προκειμένου να πετύχουν κάτι σημαντικό στην καριέρα τους.

Για να φτάσουν σε σημείο, όμως, να διεκδικήσουν θέσεις σε μεγάλες εταιρείες, θα πρέπει πρώτα να διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, τις γνώσεις, που θα τους ανοίξουν πόρτες και θα τους βοηθήσουν να χτίσουν το καλύτερο βιογραφικό της αγοράς. Το Athens Tech College είναι το πρώτο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα προσανατολισμένο σε σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας που συνδυάζει αποτελεσματικά την έρευνα και την επιχειρηματικότητα σύμφωνα με τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας και της αγοράς στην εποχή της καινοτομίας και του περιβάλλοντος των startups.

Αφουγκραζόμενο την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, το Athens Tech College έχει δημιουργήσει προγράμματα σπουδών που εφοδιάζουν τους σπουδαστές του με ειδικές δεξιότητες που τους καθιστούν έτοιμους να καλύψουν τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς είτε αποφασίσουν να απορροφηθούν είτε να ηγηθούν στο χώρο της τεχνολογίας και της επιχειρηματικότητας.

Με εξειδικευμένα προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών διεξάγονται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο, στα πρότυπα του University of Sheffield, ενός πανεπιστημίου που συγκαταλέγεται στα 15 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και στην 75η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα πρωτοποριακά προγράμματα σπουδών χρειάζονται και πρωτοποριακές εγκαταστάσεις. Έτσι, τα μαθήματα του Athens Tech College γίνονται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Λεωφ. Αλεξάνδρας 205), σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια με τα σύγχρονα προγράμματα λογισμικού, βιβλιοθήκη σχεδιασμένη με στόχο την προσωπική έρευνα του φοιτητή, καθώς και χώρους συνεργατικής εκμάθησης, όπου οι φοιτητές μπορούν να πραγματοποιούν τις συναντήσεις/μελέτες τους.

Τα Bachelors που προσφέρει το Athens Tech College είναι τρία (όλα τετραετούς φοίτησης) και στοχεύουν στην εκπαίδευση επαγγελματιών, έτοιμων να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση, παρέχοντας τις γνώσεις που θα τους μετατρέψουν σε πρωταγωνιστές της νέας τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα Computer Science εστιάζει στην παροχή ειδικών δεξιοτήτων και γνώσεων για τον σχεδιασμό και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ώστε να γίνεις το επόμενο success story του TED ή να εργαστείς σε μία εταιρία καινοτομίας. Άλλωστε, οι μεγαλύτεροι innovators στο χώρο της τεχνολογίας που έγραψαν ιστορία ξεκίνησαν σπουδάζοντας computer science. Το Business Informatics είναι για όσους θέλουν να συνδυάσουν τις τεχνολογικές και επιχειρηματικές σπουδές και να τις χρησιμοποιήσουν στην πληροφορική για να λύνουν σύγχρονα προβλήματα. Τέλος, το Internet Computing απευθύνεται στους νέους που θέλουν να ανακαλύψουν το επόμενο viral application και θα εξειδικευτούν στην επιστήμη υπολογιστών που διευρύνει τα όρια της τεχνολογίας, το internet.

Επίσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, το κολέγιο έχει εφαρμόσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα συνεργασιών με μια σειρά από εταιρείες, επίσημους υποστηρικτές, που λειτουργούν με σκοπό την συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των σπουδαστών του. Έτσι, παρέχει στους φοιτητές του τη δυνατότητα να γνωρίσουν εταιρείες και έμπειρα στελέχη της αγοράς, αλλά και να εργαστούν μαζί τους σε πραγματικές συνθήκες, κάνοντας την πρακτική τους άσκηση και εξελίσσοντας τις δεξιότητές τους.

Εκτός από τα προπτυχιακά προγράμματα, το Athens Tech College προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από Master’s, παρέχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που άπτονται του Computer Science και των ICT για τους μελλοντικούς ηγέτες της τεχνολογίας. Η φοίτηση σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο είναι εύκολη και προσιτή για όλους, με το κόστος των προγραμμάτων να είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.

Γνωρίζοντας την έλλειψη επαγγελματιών με εξειδικευμένες γνώσεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, το κολέγιο θέλει να προετοιμάσει τους νέους όσο γίνεται καλύτερα για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, για τα οποία η διαδρομή έχει ήδη ξεκινήσει.

Αν θέλεις, λοιπόν, να είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα βρεθούν στη γραμμή τερματισμού και θα ηγηθούν στην επόμενη ημέρα της τεχνολογίας, δεν έχεις παρά να μάθεις περισσότερα για το νούμερο ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα σε σπουδές πληροφορικής & τεχνολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα