Γηράσκω αεί διδασκόμενος: Μία 77χρονη υποψήφια στις πανελλήνιες 2016

Γηράσκω αεί διδασκόμενος: Μία 77χρονη υποψήφια στις πανελλήνιες 2016

Την εκπλήρωση του παιδικού της ονείρου, που οι συνθήκες της εποχής δεν της επέτρεψαν να ικανοποιήσει, διεκδικεί μία ηλικιωμένη από τη Σαμοθράκη. Τι δήλωσε ο γιος της για τη συμμετοχή της στις πανελλήνιες 2016

Ότι η δίψα για μάθηση και η διάθεση για την κατάκτηση της γνώσης δεν έχει ηλικιακό όριο, αποδεικνύει μία 77χρονη από τον Έβρο, η οποία την Δευτέρα συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Η Ευθυμία Στεργίου, από τη Σαμοθράκη, μαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, αν και διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής της, κάθισε το πρωί στο θρανίο μαζί με τους νεαρούς συνυποψήφιούς της, διεκδικώντας την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, που οι συνθήκες της εποχής δεν της επέτρεψαν να ικανοποιήσει.

Σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο γιος της, Σάββας, της εύχεται καλή επιτυχία στην προσπάθειά της στη θεωρητική κατεύθυνση. Όπως αναφέρει ήταν εκείνος που την παρότρυνε πριν δύο χρόνια να επιστρέψει στα σχολικά θρανία, γνωρίζοντας από τις εξιστορήσεις της το πόσο πολύ ήθελε να είχε συνεχίσει το σχολείο και μετά την πέμπτη τάξη δημοτικού, προκειμένου να γίνει δασκάλα.

Δηλώνει περήφανος για την προσπάθειά της, για τη συνέπεια και τον ζήλο που επέδειξε επί δύο χρόνια μέχρι την αποφοίτησή της από εσπερινό λύκειο, καθώς και για την ψυχραιμία με την οποία αντιμετωπίζει τις πολυπόθητες γι' αυτήν εξετάσεις.

«Δεν έχω άγχος. Περιμένω την ώρα και τη στιγμή παιδί μου που θα καθίσω σε εκείνο το θρανίο και θα πάρω το στυλό για να γράψω την πρώτη γραμμή στην κόλλα των εξετάσεων» ήταν η απάντηση στο γιο της όταν τη ρώτησε πώς νιώθει, συνοδεύοντάς την το πρωί της Δευτέρας στο εξεταστικό κέντρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο κείμενό του.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος: Μία 77χρονη υποψήφια στις πανελλήνιες 2016
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2016
SHARE:

24Media Network