Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα

Γρίπη: Τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά σήμερα
Στιγμιότυπο από κλειστό σχολείο MotionTeam

Οι απουσίες των μαθητών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης θα καταχωρούνται, αλλά δε θα προσμετρώνται έως πέντε ημέρες, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες.

Κλειστά σχολεία θα παραμείνουν σε περιοχές της χώρας λόγω της γρίπης και κατόπιν αποφάσεων των δημοτικών αρχών. Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, μέχρι και 5 απουσίες των μαθητών λόγω της εποχικής γρίπης δεν θα προσμετρώνται. Η απόφαση αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.  

Οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν κλειστές λόγω της εποχικής γρίπης όπως τις έχει συγκεντρώσει το Alfavita.gr:

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

Λόγω των υψηλών ποσοστών απουσιών των μαθητών, εξαιτίας πολλών κρουσμάτων ιώσεων, με απόφαση του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού κλειστά θα παραμείνουν έως την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου- το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος η απόφαση ελήφθη για καθαρά προληπτικούς λόγους μετά από αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, λόγω του μεγάλου αριθμού απόντων μαθητών και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Δήμος Κάτω Νευροκοπίου:

1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου

2ο Νηπιαγωγείο Κ.Νευροκοπίου.

Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Περιθωρίου

Νηπιαγωγείο Βώλακα

Παιδικός Σταθμός Κ.Νευροκοπίου

Παιδικός Σταθμός Περιθωρίου

Παιδικός Σταθμός Βώλακα

Κλειστά σχολεία στο Δ. Πεντέλης

Τη διακοπή των μαθημάτων από την 28/1/2020 έως και την 30/1/2020 αποφάσισε ο δήμος Πεντέλης στα 1ο-6ο και 3ο-5ο Νηπιαγωγεία Μελισσίων, προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τον ιό της εποχικής γρίπης. Τα υπόλοιπα Σχολεία του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δήμος Λαγκαδά

Λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης, ο δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τα παρακάτω σχολεία του Δήμου μας:

Νηπιαγωγεία: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου. ΔΗΜΟΤΙΚΑ: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

Γυμνάσια και Λύκεια: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Δήμος Καρδίτσας

Ο αριθμός των παιδιών κυρίως, που ταλαιπωρούνται από ιώσεις στα γεωγραφικά όρια του νομού Καρδίτσας συνεχίζει να έχει αυξητική τάση και αυτό αντικατοπτρίζεται από τις επισκέψεις στο νοσοκομείο, που καθημερινά είναι όλο και περισσότερες…

Διευκρινίζουμε πάντως πως κρούσμα γρίπης επιβεβαιωμένο δεν υπάρχει στην Καρδίτσα, αλλά αυτό δεν μειώνει στο ελάχιστο το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες, αναζητούν ιατρική συνδρομή για να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα των ιώσεων.’

Η εικόνα αυτή φαίνεται και στα σχολεία καθώς αρκετά υπολειτουργούν, σε ορισμένα απουσιάζουν ολόκληρα τμήματα και κάποια έχουν κλείσει με απόφαση δημάρχου, όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Προαστίου αλλά και το Δημοτικό Σχολείο Ιτέας, τα οποία είναι από χθες κλειστά με τον Δήμαρχο Παλαμά κ. Σακελλαρίου να έχει συναινέσει σε αυτή την εξέλιξη λόγω του μικρού αριθμού μαθητών που προσήρθαν.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο Δημοτικό Σχολείο Ιτέας δεν πήγε κανένας μαθητής.

Δήμος Πρέβεζας

Κλειστά θα παραμείνουν έξι νηπιαγωγεία και τρία δημοτικά σχολεία έως και την Παρασκευή, 31/1.

Θεσσαλονίκη

Κλειστές θα παραμείνουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες:

3ο δημοτικό Αμπελοκήπων

3ο και 4ο νηπιαγωγεία Αμπελοκήπων (συστεγάζονται)

Ένα ακόμη νηπιαγωγείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Δεκαοκτώ σχολεία του δήμου Λαγκαδά θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, η απόφαση πάρθηκε από τον δήμαρχο Λαγκαδά, Ιωάννη Ταχματζίδη.

Συγκεκριμένα:

Νηπιαγωγεία: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.

Δημοτικά: Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

Γυμνάσια-Λύκεια: 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά

Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών

Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου

Χαλκιδική

Νηπιαγωγείο Χανιώτη

Νηπαιγωγείο Νέας Γωνιάς

Έβρος

Δημοτικός παιδικός σταθμός Σαμοθράκης

Δήμος Αλεξάνδρειας 

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς της Δημοτικών Ενότητας Μελίκης και του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας του Δήμου μας, για την Πέμπτη 30-01-2020 και την Παρασκευή 31-01-2020, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα