Η κοινωνία του στρες

Η κοινωνία του στρες

Οι γρήγοροι ρυθμοί της κοινωνίας μας δεν ταιριάζουν σε όλους. Πολλοί άνθρωποι σήμερα υποφέρουν από επίπεδα στρες που δεν είναι υγιή και λειτουργούν ανασταλτικά για τον οργανισμό τους, αδυνατώντας να συμβαδίσουν με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Αν και το στρες σε μικρές δόσεις μπορεί να είναι ακίνδυνο, ακόμη και αποδοτικό, σε μεγαλύτερες δόσεις μπορεί και να μας ακινητοποιήσει.

Ο ανταγωνισμός στη δουλειά, η συνεχής προσπάθεια να γίνουμε καλύτεροι, να είμαστε πιο αθλητικοί, πιο λαμπεροί, πιο επιτυχημένοι, όπως τα πρότυπα που προωθούν τα media γύρω μας, όλα συντείνουν στο να μας προκαλείται επιπλέον άγχος στην καθημερινότητά μας.

Όταν το στρες φτάνει σε ανεξέλεγκτα επίπεδα που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε προκαλώντας μας προβλήματα όπως κρίσεις πανικού ή σημάδια κατάθλιψης, καλό είναι να ζητήσουμε τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Βέβαια δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο έσχατο σημείο για να ζητήσουμε βοήθεια. Ένας ψυχολόγος θα μας βοηθήσει να βρούμε την πηγή του στρες και μέσω της προσέγγισής του θα βρούμε τρόπους να το απαλύνουμε, ακόμη και να το εξαλείψουμε. Υπάρχουν διάφορες σχολές και προσεγγίσεις ψυχολογίας, το καλύτερο θα ήταν να βρούμε μία που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μας.

Οι ψυχολόγοι πρέπει να έχουν αληθινό σεβασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, τις ανάγκες και ιδιομορφίες του, να κρίνουν αντικειμενικά -χωρίς προκαταλήψεις- και να έχουν υπομονή, ψυχραιμία, πειθώ και επικοινωνιακές ικανότητες, ώστε να γίνονται αποδεκτοί από τους ανθρώπους που ζητούν τις υπηρεσίες τους. Η υπευθυνότητα και η εχεμύθεια αποτελούν επίσης απαραίτητα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επιλέγουν το πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχολογία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με το πέρας των σπουδών τους έχουν άρτιες γνώσεις για τα σύγχρονα μοντέλα, τις θεωρίες, έννοιες, και τα ερευνητικά αποτελέσματα, σε βασικούς τομείς της ψυχολογίας και είναι σε θέση να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα εννοιών της ψυχολογίας για την κατανόηση της συμπεριφοράς σε διάφορα πλαίσια. Επίσης, μέσω της πρακτικής άσκησης που γίνεται υπό μορφή έρευνας, μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για τη μελλοντική τους καριέρα. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διασφαλίζει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον τομέα της Ψυχολογίας αφού παρέχει σπουδές σε όλα τα επίπεδα σπουδών, πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό προσφέροντας ακαδημαϊκή γνώση και εξειδίκευση στον τομέα της Ψυχολογίας. Οι απόφοιτοι μπορούν να εργοδοτηθούν σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας, σχολεία, κέντρα υποστήριξης, και φυσικά να είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε μια κοινωνία που αναπτύσσεται ραγδαία, οι ειδικοί με αληθινό σεβασμό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό τους θα είναι πάντα χρήσιμοι -και ίσως αναγκαίοι- για την υγεία και την ευεξία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο [email protected] και στο 0035722713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 3 Οκτωβρίου 2022

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα