"Καμπανάκι" Λοβέρδου: Μαθητές σε κατάληψη. Καθηγητές για αναπλήρωση το Πάσχα και τέλος σε εκδρομές

"Καμπανάκι" Λοβέρδου: Μαθητές σε κατάληψη. Καθηγητές για αναπλήρωση το Πάσχα και τέλος σε εκδρομές
SOOC

Τι ισχύει για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, μετά τις φετινές καταλήψεις. Τι σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας

Με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες, προειδοποίησε εμμέσως πλην σαφώς από την Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη σχετικώς με την ελλιπή καθαριότητα στα πανεπιστήμια, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε παρεμπιπτόντως στο θέμα των καταλήψεων που ξεκίνησαν σήμερα στα σχολεία όλης της χώρας ενημερώνοντας πως περίπου 500 σχολεία τελούν αυτήν την ώρα υπό κατάληψη.

Ο υπουργός Παιδείας αφού τόνισε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πρόσθεσε πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις έθεσε ωστόσο τα θέματα που προκύπτουν ως συνεπεία των καταλήψεων στα σχολεία.

«Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε πως σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος προειδοποιώντας πως «υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις».

Σημειώνεται ότι το ΠΔ το οποίο επικαλέστηκε ο υπουργός προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως το να γίνεται μάθημα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να διακοπούν οι παράλληλες δραστηριότητες όπως και οι εκδρομές.

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Στο πλαίσιο των κινητοποίησεών τους μαθητές οργάνωσαν μέσω του facebook πορεία στο κέντρο της Αθήνας με σύνθημα: «Διαδώστε το, όλοι μαζί μπορούμε, δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίζουν με το μέλλον μας, να μας κάνουν πειραματόζωα και μηχανές αποστήθισης».

Στην ίδια ηλεκτρονική σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης έχει αναρτηθεί λίστα με τα σχολεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση καθώς και κείμενα με τα οποία οι μαθητές εξηγούν τις θέσεις τους.

«Αυτή η κατάληψη, δεν γίνεται λόγω της τεμπελιάς των μαθητών. Γίνεται με στόχο την βελτίωση της εκπαίδευσης και όχι την διακοπή της» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε κείμενο που ανήρτησαν οι μαθητές Λυκείου της περιφέρειας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλήψεις
SHARE:

24Media Network