Κατά της μούντζας οι "πράσινοι" καθηγητές

Κατά της μούντζας οι "πράσινοι" καθηγητές

Κάθετα αντίθετη στον τρόπο διαμαρτυρίας των μαθητών στην παρέλαση, η ΠΑΣΚ καθηγητών Ιωαννίνων. Προτείνει αντιμετώπιση με παιδαγωγικό τρόπο

Μετά την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Παιδείας για τη μούντζα των μαθητών στην παρέλαση για την επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, ακολούθησε ανακοίνωση από την ΠΑΣΚ Ιωαννίνων.

Οι καθηγητές εκφράζουν την κάθετη διαφωνία τους για τον τρόπο και τον τόπο με τον οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι μαθητές και σημειώνουν ότι "στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα οι ύβρεις και χειρονομίες".

Επίσης, στην ανακοίνωση προτείνεται να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα με παιδαγωγικό τρόπο.

Τέλος, οι καθηγητές εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους με την παρουσία δυνάμεων καταστολή στον χώρο της παρέλασης.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ καθηγητών Ιωαννίνων

Βιώνουμε μια παρά πολύ δύσκολη συγκυρία. Το βιοτικό επίπεδο του λαού μας ισοπεδώνεται. Όνειρα και προσπάθειες  δεκαετιών εκμηδενίζονται. Θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα καταργούνται. Κεκτημένα που κατακτήθηκαν με αγώνες δέχονται ανάλγητη επίθεση. Εξοντώνονται οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι νεότεροι.

Η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δ.Ε. Ιωαννίνων είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε ένα συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας, προσηλωμένο στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.

Ως ΠΑΣΚ καθηγητών Ιωαννίνων λέμε ΝΑΙ  στους αγώνες της νεολαίας μας για μια καλύτερη εκπαίδευση, για ένα καλύτερο αύριο.

Ωστόσο διαφωνούμε κάθετα και ως προς τον τρόπο αλλά και ως προς τον τόπο που επέλεξαν να εκδηλώσουν την αγανάκτηση τους μαθητές σχολείων της πόλης μας κατά την διάρκεια της σχολικής παρέλασης της 21ης Φεβρουαρίου. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα οι ύβρεις και χειρονομίες.

Υπάρχουν άλλα πεδία όπου η νεολαία μας μπορεί να αμφισβητήσει και να εκδηλώσει την αγανάκτηση της , να δώσει στο στίγμα της για νέα οράματα.

Κι αυτό αν θέλετε είναι απαραίτητο. Όσον αφορά το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί προτείνουμε να αντιμετωπιστεί με καθαρά παιδαγωγικό τρόπο.

Τέλος εκφράζουμε την κάθετη αντίθεση μας με την έντονη παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων στο χώρο της παρέλασης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρχονται ποινές για τη μούντζα στους επίσημους

Ομαδική μούντζα σε παρέλαση

SHARE:

24Media Network