Κεραμέως: Παράνομη η απεργία κατά της “ελληνικής Pisa”

Κεραμέως: Παράνομη η απεργία κατά της “ελληνικής Pisa”
Eurokinissi

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία εκπαιδευτικών κατά της "ελληνικής Pisa", ενημερώνει μέσω Facebook η υπουργός Παιδείας.

Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις της «ελληνικής Pisa», καθώς η απεργία των εκπαιδευτικών κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, όπως ενηέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η ανάρτηση της Νίκης Κεραμέως:

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της «ελληνικής Pisa». Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία και θα αξιοποιήσει επιτέλους και η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. #Προχωράμε Η Παιδεία αλλάζει #ΣτηνΠράξη

Υπενθυμίζεται οτι η Νίκη Κεραμέως προσέφυγε στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί για την Τετάρτη 18 Μαϊου.

Η απόφαση για την απεργία ελήφθη ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην συμμετάσχουν στις εξετάσεις της “Ελληνικής PISA” στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, διαδικασία που έχει καταγγελθεί από καθηγητές και δασκάλους ως show που δεν είναι δυνατόν να προσφέρει κάτι στα παιδιά.

Πάντως η ΑΔΕΔΥ κήρυξε στάση εργασίας από τις 8:00 πμ έως 11:00 πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, “για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία”.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) καλώντας, όπως και η ΔΟΕ, τα μέλη της να μη συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Παράλληλα καλεί τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2 μ.μ.) και να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα