ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τετάρτη για δασκάλους και καθηγητές

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Τετάρτη για δασκάλους και καθηγητές
eurokinissi

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας και καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας για πρωτοφανή αυταρχισμό με αφορμή την προσφυγή στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Στάση εργασίας για τους εκπαιδευτικούς  κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη (18/5) την ώρα των εξετάσεων της “ελληνικής PISA”, δηλαδή τις εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

Όπως αναφέρει σε ανακοινωσή της η ΑΔΕΔΥ, “η υπουργός Παιδείας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή αυταρχισμό, προσφεύγει για ακόμη μία φορά στα δικαστήρια κατά των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών”. Για το λόγο αυτό, “με ομόφωνη απόφασή της κηρύσσει πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, από τις 8:00 πμ έως 11:00 πμ, για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στην απεργία”.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) καλώντας, όπως και η ΔΟΕ, τα μέλη της να μη συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Παράλληλα καλεί τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2 μ.μ.) και να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA.

Υπενθυμίζεται οτι η Νίκη Κεραμέως προσέφυγε στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί για την Τετάρτη 18 Μαϊου.

Η απόφαση για την απεργία πάρθηκε έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να μην συμμετάσχουν στις εξετάσεις της “Ελληνικής PISA” στα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, διαδικασία που έχει καταγγελθεί από καθηγητές και δασκάλους ως show που δεν είναι δυνατόν να προσφέρει κάτι στα παιδιά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσει

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα