Κεραμέως: Ρύθμιση για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων

Κεραμέως: Ρύθμιση για την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων
Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις όπως τις ξέραμε.

Οπως είχε διαρρεύσει τεχνηέντως από την κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες, με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση μπαίνει τέλος στην ύπαρξη των φοιτητικών παρατάξεων.

Οπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας στο εξής οι εκλογές των φοιτητών θα γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα δημιουργηθεί Συμβούλιο Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ.

«Μιλαμε για την εκπροσώπηση των φοιτητών στα όργανα. Αν θελει καποιος να συγκροτήσει ενα σωματείο, φυσικά μπορεί» έσπευσε να διευκρινίσει πάντως η κα Κεραμέως σε σχετική ερώτηση.

Οι φοιτητικές παρατάξεις, πάντως, δεν θα έχουν συμμετοχή πλέον στα οργανα των ΑΕΙ.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει, επί της ουσίας, τις φοιτητικές παρατάξεις σας είχε ενημερώσει εγκαίρως το NEWS 24/7.

Εχει ενδιαφέρον ότι η σχετική ανακοίνωση έρχεται μόλις μερικές ημέρες μετά την ήττα της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές την οποία πάντως η κυβερνητική πλευρά “βάφτισε” νίκη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα