Κουράκης: Θα συσταθεί επιτροπή εξέτασης διορισμού καθηγητών

Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουκλής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" την δευτέρα 4 Μαΐου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουκλής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου "Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" την δευτέρα 4 Μαΐου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Στη σύσταση επιτροπής που θα εξετάσει τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στη σύσταση επιτροπής που αποτελείται από τις Ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, στελέχη του υπουργείου και του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), η οποία έχει ως ρόλο να εξετάσει τους διορισμούς των καθηγητών, προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» του Σαββατοκύριακου.

Η επιτροπή θα αρχίσει τις συνεδριάσεις της από βδομάδα και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα καταθέσει το πόρισμά της, ώστε να προχωρήσουν οι διορισμοί ανάλογα με τον αριθμό που τελικά θα δοθεί στο υπουργείο. «Υπολογίζεται ότι οι θέσεις θα είναι λιγότερες από 3.000 και σημειωτέον πρόκειται για τον συνολικό αριθμό των θέσεων που διατίθενται στο υπουργείο Παιδείας» εκτιμά ο κ. Κουράκης.

ADVERTISING

Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, ο κ. Κουράκης σημειώνει ότι «προχωράμε σε άρσεις αδικιών ή αυστηρών μέτρων, όπως η μείωση (σε ένα έτος) του διετούς αποκλεισμού λόγω άρνησης ανάληψης υπηρεσίας ή παραίτησης, η ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας κ.α.». Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «οι αναπληρωτές θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια για να λειτουργήσουν όσο γίνεται πιο εύρυθμα τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις για την κατάταξη σχολών ανά πεδίο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη θα εκδοθεί η εφαρμοστική υπουργική απόφαση με όλα τα ζητήματα.

SHARE:

24Media Network