Κρίσιμη συνάντηση του υπ. Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κρίσιμη συνάντηση του υπ. Παιδείας με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών
EUROKINISSI

Το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί με τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Νέο ραντεβού στις τέσσερις το απόγευμα, στο υπουργείο Παιδείας, θα έχουν ο υπουργός Κ.Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

Η πρωινή τους συνάντηση είχε διάρκεια μιας ώρας, και στη συνέχεια ο κ. Πελεγρίνης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

O υπουργός Παιδείας συναντήθηκε και με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνη ο οποίος αποχώρησε από την συνάντηση χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας χαρακτήρισαν τη συνάντηση-διάρκειας μιας περίπου ώρας- εποικοδομητική.

Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος εξήγγειλε νέα 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Νοεμβρίου (απεργίες εξήγγειλαν και οι διοικητικοί του ΕΜΠ), ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα οξυμένο μετά τις εκατέρωθεν προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών επαναβεβαίωσε σε χθεσινή της συνεδρίαση την ανάγκη να λειτουργήσει το Ίδρυμα.

Παράλληλα αποφάσισε την σύσταση επιτροπής με επικεφαλής τον κ. Πελεγρίνη, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται εξάλλου ότι η παραίτηση των μελών του Συγκλήτου παραμένει στη διάθεση του πρύτανη.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων διέψευσε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό. «Κανένας διάλογος μέχρι την αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης», ανέφεραν χαρακτηριστικά στελέχη της ομοσπονδίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αδιέξοδη η συνάντηση υπουργού με πρυτάνεις: Νέες απεργίες σε ΕΚΠΑ και Μετσόβιο

O Κ. Αρβανιτόπουλος βλέπει σε δόσεις τους πρυτάνεις

SHARE: