Μαρία Ρεπούση: Τα θρησκευτικά δεν συνάδουν με το σύγχρονο Λύκειο

Μαρία Ρεπούση: Τα θρησκευτικά δεν συνάδουν με το σύγχρονο Λύκειο
EUROKINISSI

Να γίνει προαιρετική η διδασκαλία των θρησκευτικών στο Λύκειο ζήτησε και πάλι η Μ. Ρεπούση. Διαβάστε τι είπε μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Την γνωστή άποψή της για το μάθημα των Θρησκευτικών επανέλαβε, η βουλευτής  της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, σημειώνοντας ότι η έννοια του σύγχρονου Λυκείου δεν συνάδει, με τη διδασκαλία του συγκεκριμένου μαθήματος.

Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησε η διδασκαλία των Θρησκευτικών να γίνει προαιρετική και πρόσθεσε ότι οι μαθητές θα έπρεπε να διδάσκονται περισσότερες ώρες ιστορία.

ADVERTISING

"Στην Β' και Γ' των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η Ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται ιστορία μόνο στην Α' Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;" είπε η κα Ρεπούση και πρόσθεσε:

"Όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στην θρησκευτική κατήχηση, παρά την επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για το ρόλο που έπαιξαν οι θρησκείες στην πορεία της ανθρωπότητας, και δέχομαι ότι έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά την γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο. Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους".

Η κα Ρεπούση καταλήγοντας, υποστήριξε ότι η περισσότερη κατήχηση, δεν σημαίνει ότι τα παιδιά θα γίνουν καλύτεροι χριστιανοί, την ώρα που αποτελεί πλήγμα στην εκπαίδευσή τους η υποβάθμιση της Βιολογίας ή των φυσικών επιστημών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοκρατική Αριστερά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μ. Ρεπούση: "Τα κόμματα να δημιουργήσουν τμήματα επιστημών"

Χορεύοντας με την ιστορία στο Ζάλογγο

SHARE:

24Media Network