Μάθημα το Σάββατο αν συνεχιστούν οι καταλήψεις

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(PHASMA/M.KARAGIANNIS)
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΛΥΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ(PHASMA/M.KARAGIANNIS) PHASMA

"Δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελία" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Προανήγγειλε αναπληρώσεις μαθημάτων, αν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις των μαθητών

Kάμψη στο φαινόμενο των καταλήψεων διαπιστώνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 παρατήρησε μειώνεται ο αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων, υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάνονται μαθήματα.

«Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών και αντί της πενθήμερης εκδρομής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Διευκρίνισε σχετικά με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου πως «δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελέα, απλώς υπενθυμίσαμε τι προβλέπεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών». Αναφερόμενος στο θέμα των κενών στα σχολεία σημείωσε ότι «γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν έστω και χωρίς χρήματα». Υποστήριξε ότι «οι μαθητές έχουν δίκιο, αλλά υπάρχει και το δίκιο μιας πολιτείας που δεν έχει χρήματα».

Μιλώντας για το ζήτημα της τράπεζας θεμάτων τόνισε ότι δε θα γίνουν αλλαγές και υπερασπίστηκε το σύστημα λέγοντας ότι «η τράπεζα θεμάτων προσπαθεί να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα. Είναι θέματα που προσαρμόζονται στη διδακτέα ύλη».

Σημείωσε ότι «η διδακτέα ύλη θα μειωθεί» και, σε αντίθεση με την περασμένη σχολική χρονιά που η τράπεζα θεμάτων δόθηκε στα σχολεία λίγο πριν τις εξετάσεις, «φέτος θα δοθεί από τώρα και τα θέματα θα είναι προσαρμοσμένα στη διδακτέα ύλη».

Στόχος, υποστήριξε, «είναι να φύγουν οι μαθητές από τα φροντιστήρια».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καταλήψεις
SHARE:

24Media Network