Μυτιλήνη: Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου διαψεύδουν τη Χρυσή Αυγή

Μυτιλήνη: Οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου διαψεύδουν τη Χρυσή Αυγή

Τι ανακοίνωσαν οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου σχετικά με το επίμαχο ζήτημα που προέκυψε μετά τη δημοσιοποίηση Δελτίου Τύπου της Χρυσής Αυγής

"Απολύτως ανακριβή και αναληθή" χαρακτηρίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την αποδιδόμενη στον πρύτανή του, Πάρι Τσάρτα, δήλωση περί της προτεραιότητος των αλλοδαπών έναντι των ημεδαπών φοιτητών και φοιτητριών στις φοιτητικές εστίες.

Ειδικότερα, σε Δελτίο Τύπου της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή", με θέμα «Προηγούνται οι αλλοδαποί στις φοιτητικές εστίες», αποδιδόταν στον πρύτανη του συγκεκριμένου Ιδρύματος η δήλωση: "Στην Ελλάδα προηγούνται οι αλλοδαποί έναντι των ημεδαπών φοιτητών και φοιτητριών".

Σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου σημειώνεται ότι η δήλωση του πρύτανη (σσ. που επικαλείται η Χρυσή Αυγή) "είναι απολύτως ανακριβής και αναληθής" και προστίθεται:

"Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπως και στα άλλα ελληνικά ΑΕΙ, η εισαγωγή αλλοδαπών-αλλογενών φοιτητών γίνεται με βάση τις νομοθετικές προβλέψεις του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αλλοδαποί φοιτητές δε κρίνονται για διαμονή στις φοιτητικές εστίες μαζί με όλους τους υπόλοιπους φοιτητές με κοινά κριτήρια τα οποία καθορίζονται από τον Κανονισμό Στέγασης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Με βάση τον Κανονισμό, από τους φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις για υποβολή αίτησης και βρίσκονται μακριά από τον τόπο διαμονής τους, προτεραιότητα δίνεται σε αυτούς με χαμηλά εισοδήματα, ενώ συνεκτιμούνται και αξιολογούνται κατά προτεραιότητα και τυχόν ειδικά κοινωνικά κριτήρια.

Πάγια πολιτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σημειώνεται στην ανακοίνωση, είναι η υποστήριξη των φοιτητών του και η παροχή ουσιαστικής φοιτητικής μέριμνας καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Ειδικότερα στο θέμα της στέγασης, μη διαθέτοντας την απαραίτητη υποδομή είναι υποχρεωμένο να νοικιάζει επιπλέον δωμάτια, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προϋπολογισμού του, για την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών.

Οι ασφυκτικοί όμως οικονομικοί περιορισμοί του τελευταίου χρόνου, έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην παροχή σίτισης και στέγασης στο φοιτητικό πληθυσμό του ιδρύματος. Παρόλα αυτά, οι Πρυτανικές Αρχές κάνουν οτιδήποτε απαραίτητο για τη διασφάλιση της κάλυψης των αναγκών των πιο ευαίσθητων οικονομικά και κοινωνικά φοιτητών του Ιδρύματος, χωρίς οποιουδήποτε τύπου διακρίσεις και αποκλεισμούς".

Η ανακοίνωση καταλήγει: "Σε κάθε περίπτωση, για τα Πανεπιστήμια όλοι και όλες οι φοιτητές και φοιτήτριες είναι ίσοι και ίσες και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα".

SHARE:

24Media Network