Ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι διαδηλωτές μαζεύτηκαν για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους σε όσα έχει προαναγγειλει το υπουργείο Παιδείας.

Ολοκληρώθηκε το φοιτητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κατά της κατάργησης του ασύλου και γενικά των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στην ανώτατη εκπαίδευση.

Για δεύτερη εβδομάδα συνεχίζονται οι καταλήψεις σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με τους φοιτητές να πραγματοποιούν πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.

Με αφετηρία τα Προπύλαια, οι φοιτητές κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, με τα βασικά τους αιτήματα να έχουν να κάνουν με την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου, την εξίσωση των πτυχίων των ΑΕΙ με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων, την εφαρμογή της διαγραφής φοιτητών αν δεν έχουν πάρει πτυχίο δύο χρόνια μετά την προβλεπόμενη φοίτηση κ.α.

Στην κινητοποίηση της Πέμπτης συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι : Μεταλλειολόγων, Χημικών Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων, Χημικού, Γεωλογικού, Μαθηματικού, Φυσικού, Νομικής, Πληροφορικής, ΑΣΟΕΕ, Πάντειου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα