Νέο υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση

Νέο υπόμνημα της ΟΙΕΛΕ στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση
Η Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη τύπου Eurokinissi

Μετά την γνωμοδότηση της ΑΠΔΠΧ για την τηλεκπαίδευση που δίνει στο Υπουργείου τρεις μήνες διορία για συμμόρφωση, η ΟΙΕΛΕ κατάθεσε νέο υπόμνημα στην Αρχή.

Ραγδαίες θα είναι από εδώ και πέρα οι εξελίξεις στο μέτωπο της νομιμότητας της τηλεκπαίδευσης αφού η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα “αποκάλυψε” σωρεία προβλημάτων κατά την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του News24/7, την Πέμπτη η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε νέο υπόμνημα στην Αρχή με το οποίο ρωτά να μάθει αν τελικώς, μετά από τις σχετικές παρατηρήσεις της Αρχής, η Εκτίμηση Αντικτύπου που έγινε (για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης) είναι σύννομη και έχει ισχύ.

Και αυτό διότι συμφωνα με τη γνωμοδότηση γίνεται σαφές ότι η ημερομηνία της Εκτίμησης Αντικτύπου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αλλά και γιατί δεν υπογράφεται από εκπρόσωπο του Υπουργείου. Επίσης δεν υπάρχει διαβιβαστικό (πρόκειται για προβλήματα που η Αρχή έχει επισημάνει στη γνωμοδότησή της).

Το σχετικό με τη νομιμότητα της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης ζήτημα είχε άλλωστε προκύψει από αντίστοιχες προσφυγές τόσο της ΟΙΕΛΕ όσο και της ΔΟΕ που διατύπωσαν εγγράφως τις επιφυλάξεις τους.

Στη γνωμοδότηση η Αρχή μπορεί να χαρακτήρισε σύννομη τη διαδικασία ως πρόθεση, όμως εντόπισε πολλά προβλήματα στην εφαρμογή (στη συμμόρφωση, δηλαδή, με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων) γι’ αυτό και αξίωσε συμμόρφωση από το Υπουργείο εντός τριμήνου.

Ουσιαστικά η ΟΙΕΛΕ απευθύνεται, όπως έχει το δικαίωμα στην Αρχή για να μάθει αν το έγγραφο της Εκτίμησης Αντικτύπου είναι υποστατό δημόσιο έγγραφο ή όχι.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα