Νομοσχέδιο για ιδιωτικά σχολεία: Παρέμβαση στην ΕΕ ετοιμάζει η ΟΙΕΛΕ

Νομοσχέδιο για ιδιωτικά σχολεία: Παρέμβαση στην ΕΕ ετοιμάζει η ΟΙΕΛΕ
H Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Το νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ιδιωτικά σχολεία προκαλεί τριγμούς που θα "ακουστούν" σύντομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Mε τη διαβούλευση για το επίμαχο νομοσχέδιο να βγάζει “λαβράκια” (πολύ περισσότερα τα αρνητικά εμπεριστατωμένα σχόλια) από τα θετικά, το νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση που αναμένεται να φέρει στη Βουλή η Νίκη Κεραμέως αντιμετωπίζει “θανάσιμους” κινδύνους με το καλημέρα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στο “διάλογο” που διοργάνωσε η Υπουργός τον χαρακτήρισαν προσχηματικό και αποχώρησαν, είναι και η πλέον μεγάλη πιθανότητα νομικής προσβολής του νομοθετήματος σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ΟΙΕΛΕ.

Η ομοσπονδία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης θεωρεί το νομοθέτημα (που απελευθερώνει εντελώς τις σχέσεις εργασίας οι οποίες πλέον θα υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας και όχι Παιδείας) casus beli και θα αντιδράσει μ’ όλα τα μέσα.

Εναι από αυτά είναι η επιχείρηση προσβολής του νόμου στα ευρωπαϊκά όργανα αφού γεννάται πλέον ζήτημα για το εάν θα πρέπει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια να εκδίδουν ισότιμους με τα δημόσια σχολεία τίτλους σπουδών.

“Θα αντιδράσουμε άμεσα και είμαστε πανέτοιμοι, υπάρχει έτσι και αλλιώς δεδικασμένο που δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις μας” δηλώνουν αρμόδιες πηγές στο News24/7.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα