Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τον νέο υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου υποδέχθηκε η ακαδημαϊκή και διοικητική ηγεσία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στην πρώτη εθιμοτυπική του επίσκεψη.

Τον υπουργό προσφώνησε ο Πρύτανης Καθηγητής, Κώστας Γουλιάμος ο οποίος εξέθεσε τα πρόσφατα επιτεύγματα του πανεπιστημίου σε περιφερειακό και διεθνές πεδίο. Ο Πρύτανης Γουλιάμος υπογράμμισε την «αναγκαιότητα διασφάλισης της υψηλής ποιότητας και αριστείας της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από πλευράς Πολιτείας έτσι ώστε η Κύπρος να μπορεί να ανταγωνισθεί με αξιοπιστία και δυναμισμό στον χώρο της διεθνούς εκπαίδευσης, άλλες χώρες».

Στη συνέχεια, ο Πρύτανης πρότεινε όπως η Πολιτεία και ειδικότερα το υπουργείο Παιδείας θωρακίσουν τον στρατηγικό στόχο της Κύπρου να καταστεί κέντρο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την δημιουργία θεσμικού οργάνου το οποίο θα έχει ως κεντρικό άξονα την προώθηση της Κύπρου στον τομέα αυτό, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας των κατάλληλων συνθηκών για την δημιουργία της Οικονομίας της Γνώσης. Στην παρέμβασή του ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού διατύπωσε θέματα και θέσεις άμεσα συνδεδεμένα με την εύρυθμη λειτουργία των κυπριακών πανεπιστημίων. Αναφέρθηκε εκτενώς στην βιωσιμότητα των πανεπιστημίων και στην ανάγκη ανάπτυξης των μεταξύ τους σχέσεων.

Από πλευράς του, ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου υπογράμμισε τον ειδικό ρόλο που διαδραματίζει για την Κύπρο, η πανεπιστημιακή εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο. Τόνισε μεταξύ άλλων το γεγονός της προσέλκυσης φοιτητών από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία και όλες τις ηπείρους. Ο διάλογος μεταξύ του υπουργού Προδρόμου και των πρυτανικών και διοικητικών Αρχών του πανεπιστημίου κάλυψε όλα τα θέματα της Παιδείας.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα