Το έξυπνο μηχανογραφικό

Το έξυπνο μηχανογραφικό
12-5-2011-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ .(EUROKINISSI-ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Αν και παραμένει άγνωστη η ημερομηνία κατάθεσης μηχανογραφικών των υποψηφίων, το υπουργείο Παιδείας παρουσίασε το έξυπνο μηχανογραφικό. Διαβάστε το νέο τρόπο συμπλήρωσης

Νέο, έξυπνο και ηλεκτρονικό θα είναι από φέτος το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν πάνω από 80.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί οι επίσημες ημερομηνίες συμπλήρωσής του, ο κάθε υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να το κατεβάσει σε ηλεκτρονική μορφή στον προσωπικό του υπολογιστή.

Το λογισμικό του νέου μηχανογραφικού θα μπορεί μάλιστα να διορθώνει αυτόματα ενδεχόμενο λάθος στη σειρά των αριθμών προτίμησης του υποψηφίου ή να αντιμετωπίσει αβλεψίες, όπως οι παραλείψεις αριθμών.

Σύμφωνα με “Το Βήμα”, το έξυπνο μηχανογραφικό θα δίνει την δυνατότητα σε έναν υποψήφιο να παρεμβάλει μία σχολή ανάμεσα στις άλλες που έχει ήδη επιλέξει.

Η υποβολή του μηχανογραφικού, βέβαια, θα οριστικοποιείται στο σχολείο του, αλλά μέχρι να το καταθέσει οριστικά ο υποψήφιος θα έχει την δυνατότητα να το συμπληρώσει, να το ξανασυμπληρώσει, να φτιάξει δοκιμαστικά περισσότερα του ενός μηχανογραφικά δελτία, να αλλάξει τις επιλογές του και να μελετήσει με την ησυχία του τις νέες δυνατότητες που του δίνονται.

Για τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού, ο υποψήφιος θα χρειάζεται τον κωδικό που υπάρχει στο δελτίο εξεταζομένου και τα ατομικά του στοιχεία.

Ο υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει τα ατομικά του στοιχεία, το σχολείο αποφοίτησης, την ειδική κατηγορία και τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκε. Μετά να προχωρήσει στην επιλογή επιστημονικών πεδίων.

Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία δήλωσης των σχολών, το σύστημα θα καταχωρεί το σύνολο των επιλογών του στην κεντρική βάση του υπουργείου Παιδείας.

Με την καταχώριση του δελτίου, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο έναν κωδικό. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.

Με αυτό ίδιο κωδικό, η ολοκλήρωση της κατάθεσης του μηχανογραφικού και η οριστικοποίηση του, θα γίνεται στο σχολείο αποφοίτησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα