ΟΛΜΕ: Τρίωρες στάσεις την Τρίτη για τους μαθητές

Οι μαθητές κατέλαβαν σχολεία στα Γιάννινα και στην Ηγουμενίτσα. Υπό κατάληψη είναι το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, το Επαγγελματικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Λύκειο Ελεούσας. Αφορμή για τις καταλήψεις είναι, σύμφωνα με τους μαθητές, τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν με τη μεταφορά των μαθητών. (EUROKINISSI)
Οι μαθητές κατέλαβαν σχολεία στα Γιάννινα και στην Ηγουμενίτσα. Υπό κατάληψη είναι το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας, το Επαγγελματικό Λύκειο Ηγουμενίτσας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων και το Λύκειο Ελεούσας. Αφορμή για τις καταλήψεις είναι, σύμφωνα με τους μαθητές, τα προβλήματα, τα οποία υπάρχουν με τη μεταφορά των μαθητών. (EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για να διευκολύνει τους μαθητές των σχολείων της ανατολικής Αττικής, της Ελευσίνας και της Νότιας Αθήνας να διαδηλώσουν, η ΟΛΜΕ προανήγγειλε τρίωρες στάσεις εργασίας

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της ανατολικής Αττικής, της Α’ Δυτικής Αττικής (Ελευσίνα) και της Νότιας Αθήνας θα συγκεντρωθούν το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα κάνουν πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, στις συγκεκριμένες περιοχές, 11π.μ.-2μ.μ., για τον πρωινό κύκλο και 2-5μ.μ., για τον απογευματινό).

Όπως ανακοινώθηκε από την ΟΛΜΕ, οι διαμαρτυρόμενοι ''απαιτούν άμεση λύση στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για δωρεάν μεταφορά των μαθητών, χωρίς περιορισμούς και τη γενναία χρηματοδότηση των σχολείων για την κάλυψη όλων των αναγκών τους''.

Η ΟΛΜΕ επισημαίνει ότι ''φορτώνεται'' η μεταφορά των μαθητών στις πλάτες των γονιών τους, ενώ αυτόματα απομακρύνονται πολλοί μαθητές από το σχολείο τους, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να επωμισθούν το κόστος της μεταφοράς τους.

SHARE:

24Media Network