Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον

Κλιμακούμενης δυσκολίας, χωρίς παγίδες και περισσότερο βατά από Μαθηματικά και Αρχαία Κατεύθυνσης τα σημερινά θέματα στις Πανελλήνιες. Αναλυτικά οι απαντήσεις, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός". Πώς διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη συνέχεια των εξετάσεων

Σαφή, αναμενόμενα και χωρίς παγίδες χαρακτηρίζονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Λατινικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), τη Χημεία (Θετική Κατεύθυνση) την Ηλεκτρολογία (Τεχνολογική Κατεύθυνση) και την Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογική Κατεύθυνση) που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2015.

Σαφή ήταν τα θέματα στα Λατινικά, ενώ για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα στην Ηλεκτρολογία. Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις το Θέμα Α, ενώ στο Θέμα Β1 έπρεπε να δοθεί προσοχή στο σχήμα. Βατό χαρακτηρίζεται το Θέμα Β2, ενώ μη αναμενόμενο ήταν το Θέμα Β3, αλλά βατό για τους καλά προετοιμασμένους.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδευτικοί σχολιάζουν ότι “τσιμπημένα” και αυστηρά για καλά “προπονημένους” υποψηφίους ήταν τα θέματα στην Ηλεκτρολογία Κατεύθυνσης, βατά στη Χημεία, όπως και την Ανάπτυξη Εφαρμογών, ενώ παραδοσιακές ασκήσεις από τα Λατινικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης έκαναν “φτερά” από την εξεταστική διαδικασία.

Γιατί καθυστέρησε η διαδικασία εξέτασης σήμερα 27/5.

Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ οι βάσεις μετά τις 20 Αυγούστου.

Αρκετοί εκπαιδευτικοί αναλυτές αναμένουν επιστροφή στο επίπεδο βάσεων του 2013.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια Στόχος και Θεσμός σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις και στα τέσσερα βασικά μαθήματα Κατεύθυνσης.

 

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ

– ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ

 

– ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ

 

– ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα