Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2015: Οι απαντήσεις στα Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Συνδυαστικές γνώσεις στο Θεώρημα Μέσης Τιμής και σωστή διαχείριση του χρόνου, οι δύο βασικές προϋποθέσεις για το "άριστα" στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια απόσπασμα "Πλάτωνος, Πρωταγόρας" το γνωστό κείμενο στα Αρχαία Ελληνικά

Στα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση) και στα Μαθηματικά (Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση) εξετάζονται οι περίπου 105.000 υποψήφιοι που διεκδικούν μια από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις φετινές Πανελλήνιες 2015.

Σε γενικές γραμμές τα θέματα στα Αρχαία Ελληνικά χαρακτηρίζονται βατά. Στο διδαγμένο κείμενο ζητούνται τρεις ερμηνευτικές παρατηρήσεις και η φετινή πρωτοτυπία είναι ότι η ερώτηση στην εισαγωγή είναι του τύπου “Σωστό-Λάθος”, ενώ στην λεξιλογική παρατήρηση δίνονται λέξεις της Αρχαίας Ελληνικής, για να βρεθούν οι ομόρριζές τους στο πρωτότυπο κείμενο.

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Μαθηματικά. Ωστόσο ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις λεπτομέρειες του Γ’ και Δ’ θέματος. Κρίνονται περίπου στον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τα θέματα του 2014.

Αναλυτικά ο σχολιασμός στα ζητούμενα και πού ακριβώς συναντήθηκαν δυσκολίες ή και απαιτήθηκαν συνδυαστικές γνώσεις.

Τα δύο μαθήματα θεωρούνται βαρόμετρο για τη διαμόρφωση των βάσεων.

Οι υποψήφιοι θα ξανακαθίσουν στα θρανία την Τετάρτη για να διαγωνιστούν σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ:

– ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

– ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα