Πανελλήνιες 2016: Τα θέματα στα Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Πανελλήνιες 2016: Τα θέματα στα Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Αναλυτικά τα θέματα σε Αρχαία και Μαθηματικά Κατεύθυνσης των υποψηφίων σε Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ στις φετινές Πανελλήνιες

Με μαθήματα Κατεύθυνσης συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις για όλους τους υποψήφιους μαθητές της Γ’ Βάθμιας εκπαίδευσης. Οι εξετάσεις έκαναν πρεμιέρα τη Δευτέρα με την Έκθεση και σήμερα την σκυτάλη παίρνουν μαθήματα Κατεύθυνσης.

Πιο αναλυτικά, οι Πανελλήνιες συνεχίζονται με την εξέταση μαθημάτων Ομάδας Προσανατολισμού (με το νέο σύστημα) και Κατεύθυνσης (με το παλιό σύστημα) για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (με το παλιό και το νέο σύστημα) και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Για τα Αρχαία Ελληνικά, το θέμα που έπεσε στο άγνωστο κείμενο είναι απόσπασμα από Πλάτωνα (Ευθύδημος). Στο γνωστό έπεσε αντίστοιχα απόσπασμα από Ηθικά Νικομάχεια του Αριστοτέλη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, τα θέματα κρίνονται κατανοητά και χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. “Το 2016 είναι η επετειακό έτος του Αριστοτέλη, οπότε και το διδαγμένο κείμενο στα Αρχαία ήταν απόσπασμα από Ηθικά Νικομάχεια, κάτι που επισημαίναμε στους υποψηφίους καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Είχαμε μελετήσει αρκετά τη θεματική αυτή ενότητα. Την ίδια στιγμή, το αδίδακτο κείμενο και τα αντίστοιχα ζητούμενά του, κρίνονται ως τα ευκολότερα των τελευταίων ετών”, σχολιάζουν στο NEWS 247 οι φιλόλογοι Άννα Γιαννακοπούλου και Χρήστος Κουτσόπουλος.

Αντίστοιχα, στα Μαθητικά, τα θέματα κρίνονται ευκολότερα από πέρυσι, εκτός από το τέταρτο που απαιτεί άριστη προετοιμασία.”Πάντως οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές, θα έγραψαν αρκετά καλά”, συμπληρώνουν Μαθηματικοί στο NEWS 247.

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ” Στόχος ” και ” Θεσμός ” σάς μεταδίδουν αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις σε όλα τα μαθήματα .

Αύριο Πέμπτη, 19 Μαΐου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που εξετάζονται με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ της ομάδας Α’ του παλιού συστήματος θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των εξετάσεων.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

 

 

 

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα