Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Φυσική και Λατινικά

Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις σε Φυσική και Λατινικά
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020 / ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ (EUROKINISSSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ) Eurokinissi

Στη Φυσική εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας με το νέο σύστημα. Στα Λατινικά οι υποψήφιοι της Ομάδας Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Συνεχίστηκαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ. Όσοι ανήκουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας εξετάστηκαν σήμερα στο μάθημα της Φυσικής.

Παράλληλα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που δίνουν με το παλαιό σύστημα εξετάστηκαν στο μάθημα των Λατινικών. Αύριο, Τρίτη 23/6, σειρά έχουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ.

Δείτε εδώ τα θέματα σε Φυσική και Λατινικά

Οι απαντήσεις

Οι απαντήσεις της φυσικής με το νέο σύστημα (ΓΕΛ – Ο.Π. Θετικών Σπουδών – Ο.Π. Σπουδών Υγείας)

https://www.news247.gr/download/9806//685000/f2.pdf

Τα θέματα της φυσικής με το παλαιό σύστημα (ΓΕΛ – Ο.Π. Θετικών Σπουδών)

https://www.news247.gr/download/1204//673000/fpt.pdf

Τα θέματα των λατινικών (ΓΕΛ- Ανθρωπιστικών Σπουδών)

https://www.news247.gr/download/549//173000/lat.pdf

Βατά θέματα στη Φυσική

Αρκετά βατά χαρακτηρίζονται τα σημερινά θέματα του μαθήματος της Φυσικής (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις.

«Τα θέματα ήταν βατά, αν και δεν έλειψαν οι πολλές πράξεις, με αποτέλεσμα οι μαθητές να πρέπει να αναλώνονται σε αυτές και όχι τόσο στο να αναπτύξουν την κριτική τους ικανότητα», ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κωνσταντίνος Σαχπατζίδης, φυσικός, καθηγητής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

Όπως επεσήμανε, ιδιαίτερα για τα θέματα του νέου συστήματος, αυτά ήταν καλά διατυπωμένα και κάλυπταν ικανοποιητικά την ύλη και οι μαθητές με βάσεις και γνώσεις Φυσικής δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα, για το Δ θέμα, το οποίο συνδύαζε διαφορετικά κεφάλαια της ύλης, εκεί -όπως σημείωσε ο κ. Σαχπατζίδης- οι μαθητές πιθανώς να «χαθούν» με τις πολλές πράξεις, ωστόσο οι καλοί μαθητές αναμένεται να τα πάνε καλά.

Όσον αφορά τα θέματα του παλαιού συστήματος, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαχπατζίδης, είχαν και εκείνα ίδια κλιμάκωση και χαρακτηρίζονται βατά, για καλά προετοιμασμένους μαθητές, χωρίς να λείψουν και από εκεί οι πολλές πράξεις.

Σημειώνεται, ότι σήμερα εξετάστηκαν και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, που έχουν επιλέξει το παλαιό σύστημα, στο μάθημα των Λατινικών. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Σταυριανόπουλος, φιλόλογος και καθηγητής επίσης στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου, τα θέματα ήταν γενικά εύκολα και κλιμακούμενης δυσκολίας, αν και κάποια εξ αυτών ήταν λίγο πιο απαιτητικά.

Εύκολα θέματα στα Λατινικά

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις από τον ΟΕΦΕ.

Ζητήθηκε από τους υποψηφίους η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από τα κείμενα του σχολικού βιβλίου. Οι ασκήσεις της γραμματικής δεν δημιούργησαν προβλήματα, ενώ η εξέταση κάλυπτε όλο το εύρος της ύλης.

Στο σκέλος του συντακτικού οι ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με απόλυτη σαφήνεια, γεγονός που δεν προκάλεσε καμία δυσκολία.

Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι στο σύνολο των ασκήσεων του συντακτικού εξετάστηκαν μονομερώς και τμηματικά ορισμένα συντακτικά φαινόμενα.

Με τα θέματα αυτά οι πολύ καλά προετοιμασμένοι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να αριστεύσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα