Πανελλήνιες 2022: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Το πρόγραμμα, οι αλλαγές και ο υπολογισμός των μορίων

Πανελλήνιες 2022: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Το πρόγραμμα, οι αλλαγές και ο υπολογισμός των μορίων
EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές Πανελλήνιες στα Λύκεια. Όλες οι αλλαγές, το πρόγραμμα των εξετάσεων και ο υπολογισμός των μορίων.

Λίγες ημέρες έμειναν για τις φετινές Πανελλήνιες, με την 3η Ιουνίου να έχει καθοριστεί ημέρα έναρξης των εξετάσεων για τα ημερήσια και τα εσπερινά Γενικά Λύκεια, ενώ μία ημέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου, ξεκινούν για ημερήσια και εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι, τόσο των Γενικών, όσο και των Επαγγελματικών Λυκείων, όπως κάθε χρόνο, είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Πανελλήνιες 2022: Όλες οι αλλαγές

Η κατάργηση του διπλού μηχανογραφικού και η ανακοίνωση των βάσεων στις αρχές του Αυγούστου, είναι δύο από τα σημαντικότερες αλλαγές στις φετινές εξετάσεις.

Αναλυτικά όλες οι αλλαγές:

  • Καταργείται το διπλό μηχανογραφικό
  • Ανακοίνωση των βάσεων μέχρι 10 Αυγούστου
  • Το μηχανογραφικό των υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις από 17/5
  • Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής παίρνει υπόψη τις επιδόσεις των υποψηφίων
  • Μείωση του ελάχιστους ύψους για τα κορίτσια στην Αστυνομία, το Λιμενικό και την Πυροσβεστική.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το διάστημα 3 – 10 Ιουνίου θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων και από 2 μέχρι 17 Ιουνίου των Επαγγελματικών Λυκείων.

Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιουνίου οι μαθητές των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ η “αυλαία” θα πέσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου, με τα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Λογοτεχνίας (ανάλογα την κατεύθυνση που έχουν ακολουθήσει οι μαθητές).

Αντίστοιχα, και οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα ξεκινήσεις στις 2 Ιουνίου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ το τελευταίο μάθημα θα δοθεί στις 17 Ιουνίου, όπου οι μαθητές θα εξεταστών στα Στοιχεία Ψύξης και Κλιματισμού, στους Κινητήρες Αεροσκαφών και στα Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 π.μ. Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Η εξεταστέα ύλη και τα θέματα των εξετάσεων είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ.

Πανελλήνιες 2022: Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα