Πανεπιστήμια: Διαδικτυακά οι φοιτητικές εξετάσεις

Διαβάζεται σε 2'
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου
Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύνοδος μεταξύ πρυτάνεων και Υπουργείου Παιδείας. Εξ αποστάσεως θα γίνουν οι φοιτητικές εξετάσεις.

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων των πανεπιστημίων που πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των καταλήψεων, αντιδρώντας στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στη σύνοδο εξετάστηκαν λύσεις για τη διεξαγωγή τους και κυρίως η δυνατότητα να γίνουν εξ αποστάσεως, όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας, πρόταση με την οποία φέρεται να συμφώνησαν οι πρυτάνεις.

Σε λίγο, μάλιστα, αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις προβλέπονται ρητά, όταν είναι αδύνατη η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας. Ο νόμος προβλέπει, ωστόσο, ότι την απόφαση λαμβάνουν οι αρχές των ιδρυμάτων, όπως επιβάλλει το αυτοδιοίκητο.

Σημειώνεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση επιδιώκει σύγκρουση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν μαζικές κινητοποιήσεις, οι οποίες προκάλεσαν αμηχανία στην κυβέρνηση, και έφεραν στο στόχαστρο φοιτητές και πρυτανικές αρχές.

Την περασμένη Παρασκευή, δε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προϊδέαζε για κατασταλτική αντιμετώπιση των κινητοποιήσεων.

Από το Μαξίμου δεν κρύβουν ότι προσδοκούν οι πρυτάνεις να καλέσουν την Αστυνομία ώστε να παρέμβει βιαίως για να διαλύσει τις καταλήψεις που σαρώνουν το ένα μετά το άλλο τα ΑΕΙ της χώρας. Και δη ότι στόχος είναι να υπάρξουν νέα επεισόδια όπως πρόσφατα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε σήμερα ότι οι αντιδράσεις είναι μειοψηφικές και ως προς το σύνολο των φοιτητών και εκπαιδευτικού προσωπικού, αλλά και ως προς τον αριθμό των σχολών που έχουν λάβει αποφάσεις για κατάληψη.

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο πανεπιστήμιο με σημαντική χρηματοδότηση “χωρίς προηγούμενο”. Ενώ δήλωσε: “Δεν θα πληρώσουμε την επαναστατική γυμναστική όλων αυτών, που αμφιβάλλω αν είναι φοιτητές”.

Αυτοψία του NEWS 24/7 στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα