Παράθυρο εκτόνωσης με το υπ. Παιδείας: Την Πέμπτη οι αποφάσεις του ΕΜΠ για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, στα Προπύλαια από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων 
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, στα Προπύλαια από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εργαζομένους του ΕΜΠ. Την Πέμπτη οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων. Νέα συνάντηση ζητά η Σύγκλητος του ΑΠΘ

Στην γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 10 θα ληφθούν αποφάσεις για τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διαθεσιμότητα.

Όπως δήλωσε ο πρύτανης του Ιδρύματος Σίμος Σιμόπουλος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης του με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, «είχαμε μια λεπτομερή συζήτηση για τα θέματα της διαθεσιμότητας».

«Υπάρχουν τρόποι για να βρεθεί λύση» πρόσθεσε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε ότι έλαβε δεσμεύσεις ότι οι λύση αυτή θα βρεθεί.

Σε ερώτηση εάν ο κ.Αρβανιτόπουλος ανέλαβε τη δέσμευση ότι κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη δουλειά του όπως δεσμεύθηκε κατά τη συνάντησή του με τους υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Σιμόπουλος απάντησε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας είναι αυτονόητη.

«Ήρθαμε για να εκθέσουμε τις απόψεις μας στον υπουργό. Θα θέσουμε τις προτάσεις που μας έκανε αύριο υπόψιν της γενικής μας συνέλευσης» περιορίστηκε να δηλώσει η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο Ίδρυμα, Ράνια Ζάχου.

Στο μεταξύ, σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του ΑΠΘ διατύπωσε ομόφωνα την εκτίμηση ότι, ειδικά για το Ίδρυμα, οι έγγραφες προτάσεις του υπουργού Παιδείας, όπως είναι διατυπωμένες, δεν επιλύουν κανένα από τα προβλήματα που δημιουργεί η διαθεσιμότητα. Ως εκ τούτου, η Σύγκλητος κρίνει αναγκαία την πραγματοποίηση νέας συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προς άρση του αδιεξόδου στα Πανεπιστήμια

SHARE:

24Media Network