Παρίσι: Διαμαρτυρία των Ελλήνων για την εγκατάλειψη των ΤΕΓ-“Κάντε το χρέος σας στην Ιστορία”

Παρίσι: Διαμαρτυρία των Ελλήνων για την εγκατάλειψη των ΤΕΓ-“Κάντε το χρέος σας στην Ιστορία”

Οι Έλληνες του Παρισιού διαμαρτυρήθηκαν την Τετάρτη με πανό και συνθήματα γιατί οι υποσχέσεις για ενίσχυση των ΤΕΓ που πήραν από το Υπουργείο Παιδείας ουδέποτε υλοποιήθηκαν.

Στους δρόμους βρέθηκαν την Τετάρτη οι Ελληνες του Παρισιού διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα εγκατάλειψης που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην ελληνική πρεσβεία Ελληνες όλων των ηλικιών (και μαθητές) συγκεντρώθηκαν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για την ουσιαστική ενίσχυση της ελληνικής εκπαίδευσης στο Παρίσι, στη Γαλλία και γενικότερα στην Ευρώπη.


Μάλιστα, μετά την ενέργειά τους, διαβίβασαν στον Ελληνα πρέσβη στο Παρίσι αναλυτική επιστολή με τα αιτήματά τους καθώς και το διαδικτυακό τους ψήφισμα το οποίο έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής χιλιάδες άνθρωποι τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οπως έχει τονίσει σε σειρά ρεπορτάζ του το NEWS 24/7 οι Ελληνες του Παρισιού κάνουν λόγο για υποβάθμιση των ΤΕΓ λόγω των μειωμένων αποσπάσεων εκπαιδευτικών οι οποίοι κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και λιγότεροι. Λόγω των ελλείψεων ΤΕΓ συγχώνευονται ή περιορίζουν τη λειτουργία τους ενώ σε πολλά παρατηρείται το φαινόμενο νηπιαγωγοί να κάνουν μάθηματα σε παιδιά δημοτικού σχολείου γιατί δεν υπάρχουν δάσκαλοι.

Επίσης, παρατηρείται πλέον διαρροή μαθητών, αφού πολλοί γονείς, απογοητευμένοι από τα κενά, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα ΤΕΓ και φροντίζουν με διαφορετικούς τρόπους για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας (τις περισσότερες φορές με ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον).

“Οχι στην υποβάθμιση των σχολείων της διασποράς, στείλτε εκπαιδευτικούς” έγραφε ένα από τα πανό των Ελλήνων στη συγκέντρωση της Τετάρτης. Το εν λόγω αίτημα έχει μεταφερθεί πολλάκις στο Υπουργείο Παιδείας το οποίο όμως μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλάβει δράση εκτός των αόριστων και προφορικών υποσχέσεων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα