Φοιτητές ΑΠΘ: Πρώτη θέση στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς αγώνες

Φοιτητές ΑΠΘ: Πρώτη θέση στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς αγώνες

Με πέντε χρυσά, τρία αργυρά και οκτώ χάλκινα μετάλλια επιστρέφεις στη Θεσσαλονίκη η ομάδα φοιτητών του Αριστοτελείου που συμμετείχαν στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας

Την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη μεταλλίων στους Πανεπιστημιακούς Βαλκανικούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Αδριανούπολη της Τουρκίας κατέλαβε η Ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ 16 Πανεπιστημίων.

Πέντε χρυσά, 3 αργυρά και 8 χάλκινα μετάλλια απέσπασε η ομάδα των φοιτητών/τριων του ΑΠΘ, με συμμετοχές από διαφορετικές Σχολές και Τμήματα, όπως Νομική, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φιλοσοφική, Κτηνιατρική, Οικονομικό, Μαθηματικό, Χημείας, Δημοσιογραφίας, Χημικών Μηχανικών και από τα ΤΕΦΑΑ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και οι Αναπληρωτές Πρύτανη, Καθηγητές Θεόδωρος Λαόπουλος, Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα, Δέσποινα Κλαβανίδου και Αριάδνη Στογιαννίδου, υποδέχτηκαν τους διακριθέντες φοιτητές στην Αίθουσα της Συγκλήτου, σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου 2016 και συνεχάρησαν όλη την ομάδα αλλά και τους συνοδούς και τους προπονητές της, για τις εξαιρετικές επιδόσεις.

Μας Κάνατε περήφανους

"Μας κάνατε περήφανους. Σηκώσατε ψηλά το ΑΠΘ. Οι σημαντικές διακρίσεις σας αποδεικνύουν ότι το ΑΠΘ αριστεύει σε όλα τα επίπεδα" δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας και επισήμανε ότι «ο αθλητισμός και το ήθος, σε συνδυασμό με ποιοτικές σπουδές, αποτελούν εξαιρετική συνταγή επιτυχίας για την υπόλοιπη ζωή σας. Η σημερινή μας συνάντηση έχει έναν σημαντικό συμβολισμό γιατί η αριστεία πρέπει να αναδεικνύεται».

Ο Πρόεδρος του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Καθηγητής Γιώργος Δογάνης δήλωσε: "Η αποστολή μας παραβίασε τον κώδικα της φύσης με την έννοια ότι, αν και διδάσκω ότι για να χτιστεί μια ομάδα χρειάζεται αρκετό καιρό, η ομάδα του ΑΠΘ κατάφερε σε 3 μόνο μέρες να επιδείξει όλα τα στοιχεία μιας ομάδας η οποία θα μπορούσε να δουλεύει για 10 χρόνια. Με τη σημερινή εκδήλωση δίνουμε κίνητρο και ερέθισμα στους φοιτητές μας να ασχοληθούν περισσότερο με τον αθλητισμό".

Συγκεκριμένα οι διακρίσεις της ομάδας του ΑΠΘ είναι:

Α. Χρυσά μετάλλια

1. Παπαδημητρίου Κων/νος (ΤΕΦΑΑ) 50μ. ελεύθερο

2. Λιόλιου Ελένη (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) 50μ. ελεύθερο

3. Λιόλιου Ελένη (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) 100μ. μικτή ατομική

4. Τσουμάνης Βασίλειος (ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ) 100μ. μικτή ατομική

5. Παπαδήμητρίου, Τσουμάνης, Λιόλιου, Χατζηπέτρου. 4 Χ 50μ. μικτή ομαδική.

Β. Αργυρά μετάλλια

1. Ομάδα Καλαθοσφαίρισης ΑΠΘ.

2. Παπαδημητρίου Κων/νος (ΤΕΦΑΑ) 100μ. μικτή ατομική

3. Χατζηπέτρου Άννα (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ) 50μ. ελεύθερο

Γ. Χάλκινα

1. Τσουμάνης Βασίλειος (ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ) 50μ ελεύθερο

2. Χατζηπέτρου Άννα (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ) 100μ. ατομική

3. Καλτσά Βάγια (ΤΗΜΜΥ) Καράτε +61kgr

4. Γραβάνη Αθηνά (ΤΕΦΑΑ) Καράτε -61kgr

5. Γρηγοριάδης Στέφανος (Ν) -75Kgr

6. Σπανίδης Παντελής (ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) +75Kgr

7. Οικονόμου Γρηγόρης (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ) Επιτραπέζια Αντισφαίριση

8. Κορτεσίδου Χριστίνα (ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ) Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Ομαδικά Κύπελλα γενικής κατάταξης:

1. 1ης Θέσης Κολύμβησης

2. 2ης Θέσης Καλαθοσφαίρισης

3. 3ης Θέσης Καράτε

4. 3ης Θέσης Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Στην ομάδα καλαθοσφαίρισης συμμετείχαν οι φοιτητές: 1. Ακριτίδης Πολύδωρος (ΤΗΜΜΥ), 2. Ροπούτης Δημήτρης (ΤΗΜΜΥ), 3. Μπέλος Βασίλης (ΤΗΜΜΥ), 4. Βέλτσης Διονύσης (ΤΕΦΑΑ), 5. Παπαδόπουλος Συμεών (ΤΕΦΑΑ), 6. Ποδιώτης Αντώνης (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ), 7. Τάνης Βασίλης (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ) αρχηγός, 8. Παπαγεωργίου Θανάσης (ΧΗΜΙΚΟ), 9. Στρατίδης Γιώργος (ΧΗΜΙΚΟ), 10. Μάτζαρης Λάζαρος (ΝΟΜΙΚΗ)

SHARE:

24Media Network