Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Η Νομική Πατρών είναι πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων της Αχαΐας

Πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών: Η Νομική Πατρών είναι πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κατοίκων της Αχαΐας
Νομική Αθηνών Eurokinissi

Την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση να μην ιδρυθεί τελικά Νομική Σχολή στην Πάτρα εξέφρασε η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Αντιδρούν μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην απόφαση της υπουργού Παιδείας να μην ιδρυθεί νομική στην Πάτρα.

“Στην Αθήνα λειτουργούν δυο κολέγια που συνεργάζονται με γαλλικά πανεπιστήμια και βγάζουν νομικούς. Δηλαδή, στην ιδιωτική πρωτοβουλία χρειάζονται δικηγόροι και στη δημόσια δεν χρειάζεται;” τόνισε στον Νews 24/7 στους 88,6 η Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια ιατρικής Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

Μάλιστα μιλώντας στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, αναρωτήθηκε “αν είναι πολλοί οι δικηγόροι, πόσοι είναι οι γιατροί και οι μηχανικοί”. Τόνισε, επίσης, ότι ενημερώθηκε από την τηλεόραση για τις εξελίξεις και στη συνέχεια την κάλεσε η Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κυριακοπούλου επισήμανε ότι το θέμα της νομικής στην Πάτρα είναι πάγιο αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας και μια προσπάθεια από το 2000, αλλά έγινε δεκτό τον Μάρτιο του ’18.

Επισήμανε ότι η Νομική σχολή δεν έχει κόστος. Πρόσθεσε ότι οι νομικές σχολές βγάζουν νομικούς και όχι δικηγόρους υπογραμμίζοντας ότι είναι πολλοί εκείνοι που σπουδάζουν νομική στο εξωτερικό. Σημείωσε δε, ότι από το Πανεπιστήμιο Κύπρου πήραν πτυχίο νομικής 350 φοιτητές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα