Ψηλά στις επιλογές των Ελλήνων τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου

Ψηλά στις επιλογές των Ελλήνων τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου δίνουν τα τελευταία χρόνια σκληρή μάχη προκειμένου να προσελκύσουν φοιτητές από όσο περισσότερες χώρες μπορούν και τα έχουν καταφέρει περίφημα.

Οι νέοι Έλληνες προτιμούν την Κύπρο για τις σπουδές τους, όπως δείχνουν τα στοιχεία.

Από τους περίπου, 9 χιλ. προπτυχιακούς φοιτητές στα πέντε ιδιωτικά αναγνωρισμένα πανεπιστήμια, τα δύο τρίτα είναι κύπριοι και οι υπόλοιποι είναι κυρίως από την Ελλάδα. Ένας μικρός αριθμός φοιτητών προέρχεται από άλλες χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιρλανδία, το Ισραήλ, η Ρωσία και η Νορβηγία.

Ο λόγοι που προτιμούν οι Έλληνες την Κύπρο για σπουδές εκτός από τη γλώσσα και την απόσταση είναι και η ασφάλεια, που αισθάνονται τα παιδιά στις πόλεις του νησιού, οι καλές καιρικές συνθήκες και πάνω απ΄ όλα η εξαιρετική φήμη που κατάφεραν να αποκτήσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια . Τα περισσότερα ιδρύματα έχουν καταπληκτικές εγκαταστάσεις και εργαστήρια και προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες για τις σπουδές των νέων . Εχουν συνεργασίες με πολύ γνωστά ονόματα μόνιμων καθηγητών αλλά και επισκεπτών τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες . Επίσης κάποια έχουν συνάψει συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια.

Η έντονη διασύνδεση των σχολών με την αγορά εργασίας αποτελεί μία ακόμη παράμετρο που καθιστά την Κύπρο τον ιδανικό προορισμό για φοιτητές. Και αυτό διότι τα κορυφαία Ιδρύματά της προσφέρουν στους σπουδαστές την απαραίτητη ανάπτυξη δεξιοτήτων για την άμεση ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Τους δίνουν, δηλαδή, το συγκριτικό πλεονέκτημα για να ξεχωρίσουν στα μάτια και τις προτιμήσεις των σύγχρονων εργοδοτών.

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσφέρουν κάποιες εκπτώσεις ανάλογα με τους βαθμούς των φοιτητών στα απολυτήρια λυκείων. Για αριστούχους μαθητές με βαθμό πέραν του 19 από τα 20 προσφέρονται εκπτώσεις που φθάνουν μέχρι και το 75%. Εκπτώσεις μπορεί να προσφερθούν και ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των οικογενειών των φοιτητών. Οι δημοφιλέστεροι κλάδοι σπουδών είναι η διοίκηση επιχειρήσεων, νομικά, επαγγέλματα υγείας, μηχανικής και κοινωνικών επιστημών και πάρα πολλές ακόμη.

Συνεπώς όλοι όσοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν στην Κύπρο μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να ζητήσουν τις πληροφορίες που θέλουν. Όλα τα ιδρύματα έχουν εξαιρετικές ηλεκτρονικές ιστοσελίδες απ΄ όπου μπορείτε ν’ αντλήσετε τις πληροφορίες που θέλετε. Τα δίδακτρα κυμαίνονται από ίδρυμα σε ίδρυμα και καλό θα ήταν να πάρετε τις σχετικές πληροφορίες απευθείας από το καθένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα