Σε προσλήψεις 2.119 αναπληρωτών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία προχωρά το υπουργείο

ΝΕΑ  ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ--ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ---Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΙΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//
ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ--ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ---Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΙΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ(ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ// EUROKINISSI

Μέχρι την Πέμπτη οφείλουν να παρουσιαστούν στο πόστο τους περισσότεροι από 2000 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου καλύψουν κενές θέσεις σε δημόσια σχολεία

Σε προσλήψεις 2.119 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά (ολοήμερα και μη), για το τρέχον σχολικό έτος 2015-16, προχώρησε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Η πρόσληψη γίνεται την ίδια μέρα που εκπαιδευτικοί σε σχολεία ειδικής αγωγής μπήκαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ για να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για καθυστερήσεις στην πλήρωση κενών στα σχολεία.

Ποιες θέσεις καλύπτονται με τις νέες προσλήψεις

Πιο συγκεκριμένα, προσλήφθηκαν 161 προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών και 92 προσωρινοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων, για την κάλυψη λειτουργικών κενών αποκλειστικά στο ολοήμερο νηπιαγωγείο και τα ολοήμερα δημοτικά, αντίστοιχα, όπου εφαρμόζεται το ολοήμερο πρόγραμμα στο πλαίσιο υλοποίησης Πράξεων του ΕΣΠΑ.

Εξάλλου, το υπουργείο ανακοίνωσε την πρόσληψη 1.511 προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων και 355 εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται ότι οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης πρόσληψης, για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

Οι αναλυτικοί πίνακες των ονομάτων είναι ανηρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου: www.minedu.gov.gr.

1000 νέες προσλήψεις στην ειδική αγωγή προαναγγέλλει ο Νίκος Φίλης

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όταν αναπληρωτές καθηγητές από τον κλάδο της ειδικής αγωγής μπήκαν στον χώρο και διέκοψαν τον διάλογο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΜΕ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Οι εκπαιδευτικοί σήκωσαν  πανό στο χώρο και φώναξαν συνθήματα, ενώ ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα κενά. "Τα σχολειά λειτουργούν, όμως υπάρχουν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Στην ειδική αγωγή έχουμε κατά προτεραιότητα 1000 νέες προσλήψεις φέτος", τους απάντησε ο κ. Φίλης.

"Κάνουμε κατά προτεραιότητα τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας. Υπάρχουν κενά όπως κάθε χρόνο,  αλλά η γενικευμένη εικόνα ότι τα σχολεία δεν λειτουργούν δεν είναι ακριβής. Η πρώτη μας μάχη είναι να προσλάβουμε αναπληρωτές σε όλες τις βαθμίδες" σημείωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε: "Δεν ξεχνάμε ότι υπάρχει το πλαίσιο του οικονομικού δημοσιονομικού καταναγκασμού, το οποίο εμποδίζει να ικανοποιήσουμε την λογική αξίωση της στελέχωσης εκπαίδευσης με μόνιμο προσωπικό. Ανάμεσα στους πρώτους μόνιμους διορισμούς θα είναι και οι εκπαιδευτικοί"

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φίλης: Νέες προσλήψεις έως την ερχόμενη εβδομάδα σε σχολεία ειδικής αγωγής

SHARE: