Συγκέντρωση ΟΛΜΕ κατά της κινητικότητας και πορεία στο ΥΠΟΙΚ

Συγκέντρωση ΟΛΜΕ κατά της κινητικότητας και πορεία στο ΥΠΟΙΚ

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τη διαθεσιμότητα χιλιάδων εκπαιδευτικών και ειδικοτήτων. Θερμός Σεπτέμβριος σε όλα τα σχολεία. Πορεία της ΟΛΜΕ προς το ΥΠΟΙΚ

Με συγκεντρώσεις σε δεκάδες περιοχές της χώρας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί κατά της διαθεσιμότητας.

H ΟΛΜΕ πραγματοποιεί αυτή την ώρα συγκέντρωση στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2, 6ος όροφος, Σύνταγμα) και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

“Ο αγώνας για την απόκρουση των απολύσεων-διαθεσιμότητας συνεχίζεται”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

Σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχουν τεθεί 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια. Από την κατάργηση δεκάδων ειδικοτήτων χάνονται πολλές οργανικές θέσεις. Οι περισσότερες, 388, αφορούν την ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 335 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.

Με την κατάργηση των παρεχόμενων Ειδικοτήτων Επαγγελμάτων καταργούνται 50 κλάδοι ειδικοτήτων εκπαιδευτικών και αντίστοιχα τίθενται σε διαθεσιμότητα το σύνολο των 296 καθηγητών αποφοίτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 218 από το σύνολο των 844 καθηγητών αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 1.968 από το σύνολο των 9.420 καθηγητών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, ξαναμπαίνουν στη λίστα διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους που αρχικά είχαν εξαιρεθεί.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίστηκε στη Βουλή και καταργεί τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα, με την οποία εξαιρούνταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί θα απορροφούνταν στην οικεία Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού, με ταυτόχρονη κατάργηση οργανικών θέσεων της ίδιας ή ανώτερης βαθμίδας.

Με την τροπολογία, για όσους από τους εκπαιδευτικούς αυτούς απορροφηθούν μετά τη διαθεσιμότητά τους στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είναι δυνατόν πλέον να καταργηθούν σε αντιστάθμιση και θέσεις κατώτερης βαθμίδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα