Σχολεία: Στάση εργασίας καθηγητών την Τρίτη και πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο

Σχολεία: Στάση εργασίας καθηγητών την Τρίτη και πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Φωτο αρχείου Eurokinissi

Τρίωρη στάση εργασίας και πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια εξήγγειλε για την Τρίτη η ΟΛΜΕ ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κολέγια.

“Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που εξισώνει τα ιδιωτικά κολέγια με τα Δημόσια Πανεπιστήμια” ζητεί ο ΟΛΜΕ που προγραμματίζει για την Τρίτη τρίωρη στάση εργασίας και πανεκπαιδευτικό συλαλλητήριο.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ενώ το κάλεσμα για το συλαλλητήριο είναι στις 12.30 στα Προπύλαια, Θα ακολουθήσει πορεία προς της Βουλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ “η κυβέρνηση κατέθεσε αιφνιδιαστικά προς ψήφιση στη Bουλή νομοσχέδιο με νέες αρνητικές ρυθμίσεις που πλήττουν βάναυσα τη Δημόσια Εκπαίδευση.  Προχωρά στην εξίσωση των πανεπιστημιακών πτυχίων με αυτά των ιδιωτικών κολεγίων”.

Κατα την Ομοσπονδία, “η διάταξη αυτή ταυτίζει επαγγελματικά δικαιώματα με ακαδημαϊκά προσόντα και καταργεί στην ουσία τον υπεύθυνο για την ακαδημαϊκή ισοτιμία φορέα που είναι ο ΔΟΑΤΑΠ”.

Και συνεχίζει: “Στα βήματα προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών μέτρων, τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων, που με τον ν.4635/30.10.2019 διαθέτουν πλέον επαγγελματική ισοτιμία με τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ, θα θεωρούνται και τυπικό προσόν μόνιμου διορισμού και πρόσληψης αναπληρωτών. Η κυβέρνηση  παρακάμπτει πλαγίως το άρθρο 16 που δεν μπορεί να αλλάξει με συνταγματική αναθεώρηση.

Η Ν.Δ αλλάζει τον καταστατικό χάρτη της εκπαίδευσης για να αποδώσει νέο πεδίο κερδοσκοπίας στην αγορά. Ενισχύει την ιδιωτική εκπαίδευση, επιχειρηματίες και σχολάρχες, εμπορευματοποιεί τα πτυχία, κατασυκοφαντεί κι επιτίθεται ποικιλοτρόπως στη δημόσια εκπαίδευση και με κάθε ευκαιρία. Η χρηματοδότησή της μειώνεται στον προϋπολογισμό του 2020, σχολεία παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικούς και φαντάροι διδάσκουν πληροφορική στην Κάσο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα