Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Αναβρασμός στην Παιδεία. Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί, που δηλώνουν ότι δεν θα υποχωρήσουν

Συλλαλητήριο διοργανώνει η ΟΛΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αλλά και κατά της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: "Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα" και σημείωσε ότι "Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι".

"Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής" κατέληξε.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα
EUROKINISSI

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλαλητήρια εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, που μίλησαν στους συγκεντρωθέντες, κατήγγειλαν ότι το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και την τεχνική εκπαίδευση “σηματοδοτεί την πλήρη εναρμόνιση των σχολικών προγραμμάτων και του χαρακτήρα του σχολείου στις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων για φτηνούς και υποταγμένους εργαζομένους”, ενώ κάλεσαν τους συναδέλφους τους να πάρουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της οδού Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια συγκρότησαν και αυτοί πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Το ΠΑΜΕ ισχυρίζεται ότι με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου “γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς και μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων”, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “μετατρέπει το λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, που δένεται ασφυκτικά με την πρόσβαση στο πανεπιστήμιο”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network