Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από το ΑΠΘ μετά την έφοδο ΜΑΤ – ΕΚΑΜ

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά την έφοδο των ΜΑΤ
Επεισόδια στο ΑΠΘ μετά την έφοδο των ΜΑΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Ένταση επικράτησε έξω από το ΑΠΘ, μεταξύ κουκουλοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ, μετά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ στο πανεπιστήμιο.

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μετά την έφοδο των δυνάμεων των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ, προκειμένου να σταματήσουν την κατάληψη στην Πρυτανεία της σχολής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Voria.gr, ομάδα περίπου 20 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, αποσπάστηκαν από τη συγκέντρωση που βρίσκονταν σε εξέλιξη επί της Εγνατίας, απέναντι από την Πύλη Εμπορίου, και πέταξαν πέτρες στις διμοιρίες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά στην Πύλη, όπου είχαν υποχωρήσει μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου της πρυτανείας του πανεπιστημίου, που βρισκόταν υπό ολιγόωρη κατάληψη από φοιτητικούς συλλόγους.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Η κατάληψη της Πρυτανείας τελικά εκκενώθηκε, ήδη από τα πρώτα λεπτά της αστυνομικής επιχείρησης.

Η έφοδος των ΜΑΤ- ΕΚΑΜ στο ΑΠΘ

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης (1/2), αστυνομικοί των ΜΑΤ και της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) εισήλθαν στον χώρο του κτιρίου διοίκησης από το υπόγειο πάρκινγκ του κτιρίου, στο οποίο φοιτητές και φοιτήτριες πραγματοποιούσαν κατάληψη από το μεσημέρι, μετά τη διαδήλωση κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Φοιτητές και φοιτήτριες που βρίσκονταν στον χώρο, παρέμειναν στο προαύλιο του πανεπιστημίου φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων στην Πρυτανεία.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισβάλλουν στο ΑΠΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε το Thesstoday.gr, λίγο μετά τις 18:00 πάνοπλοι αστυνομικοί με ειδικό εξοπλισμό κινήθηκαν αστραπιαία με στόχο να απωθήσουν τους φοιτητές από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.

Μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ οι καταληψίες σχημάτισαν αλυσίδα μπροστά από το κυλικείο ενώ εκατοντάδες ακόμη βρίσκονταν στον ευρύτερο χώρο του ιδρύματος.

Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ για να εκκενώσουν την κατάληψη στην Πρυτανεία
Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ για να εκκενώσουν την κατάληψη στην Πρυτανεία ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα