ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής (2 Οκτωβρίου 1951) είναι Έλληνας πολιτικός. Έχει εκλεγεί τρεις φορές βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 2012 εξελέγη δεύτερος στη Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη στην ίδια περιφέρεια, τον Ιούνιο του 2015 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Στις ευρωεκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να εκλεγεί. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών και εξελέγη βουλευτής.Ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 11 Ιανουαρίου 2021. Είναι διδάκτορας κοινωνικών επιστημών και δικηγόρος. Το 1961 έχασε εντελώς την όραση του από έκρηξη γερμανικής χειροβομβίδας, απομεινάρι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πολιτικοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στη Σχολή Τυφλών, ενώ στη συνέχεια εισήχθη με πανελλήνιες εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1974 συμμετείχε ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος. Εκλέχτηκε τρεις φορές βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αιτωλοακαρνανίας (1996, 2000, 2009). Την περίοδο 1993-1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας, του Υπουργείου Υγείας. Το 2010, ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ψήφισε το πρώτο μνημόνιο, ενώ το 2011 αποστασιοποιήθηκε, καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 εκλέγεται βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθηνών και αναλαμβάνει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον Ιανουάριο του 2015, εξελέγη πάλι βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών. Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ορίστηκε υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Ρωμανός

Ρωμανός: "Η ομιλία του κ. Τσίπρα ήταν η εκπροσώπηση των Τούρκων" - Τη διαγραφή του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

"Τουρκικής εκπροσώπησης" χαρακτήρισε ο Νίκος Ρωμανός την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, με αφορμή την αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Το πέμπτο κύμα δεν πρέπει να μας βρει με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη

Το ζήτημα εκλογών που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ενίσχυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας για το πέμπτο κύμα της πανδημίας ότι δεν πρέπει να μας βρει με τον κ. Μητσοτάκη στο "τιμόνι".

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο βήμα της Βουλής

Ο Τσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Ο βουλευτής αποκάλεσε "δολοφόνους" τους βουλευτές της ΝΔ και αρνήθηκε να ανακαλέσει.