Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του ΥπΟικ, Γεώργιος Μέργος

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του ΥπΟικ, Γεώργιος Μέργος

Για ποιους λόγους υπέβαλαν την παραίτησή τους ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος και ο ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών, Γεώργιος Μέργος

Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), Τάκης Αθανασόπουλος το απόγευμα του Σαββάτου.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο κ. Αθανασόπουλος επικαλείται ως μοναδικό λόγο την εμπλοκή του ονόματός του στην άσκηση ποινικής δίωξης για τη ΔΕΗ.

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Αθανασόπουλος αναφέρει:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω –και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση,

Τάκης Αθανασάπουλος".

Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή.

Για τη θέση του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, ο νέος υποψήφιος θα προταθεί το αργότερο έως τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Παραίτηση και του ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, υπέβαλε με επιστολή του στον υπουργό κ. Γιάννη Στουρνάρα, ο καθηγητής Γεώργιος Μέργος, σύμφωνα με ανακοίνωση  του υπουργείου.

Στην επιστολή παραίτησής του, ο κ. Μέργος επικαλείται λόγους ευθιξίας λόγω της ποινικής δίωξης εναντίονη του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ.

Η επιστολή του κ. Μέργου:

"Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ασκηθείσα ποινική δίωξη εναντίον του πρώην ΔΣ της ΔΕΗ, του οποίου υπήρξα μέλος, με υποχρεώνει για λόγους ευθιξίας και μόνο να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών. 

Σημειωτέον ότι δεν συμμετείχα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ και ως εκ τούτου δεν συμμετείχα ούτε στη λήψη της σχετικής απόφασης. Θεωρώ, συνεπώς, ότι ανεξαρτήτως της ουσίας της υποθέσεως, η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος μου είναι νόμω και ουσία αβάσιμος.

Όμως, παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου γιατί δεν θα ήθελα να δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία της Γενικής Γραμματείας της οποίας προΐσταμαι.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε.

Με τιμή

Γεώργιος Μέργος".

Με απόφαση του κ. Στουρνάρα, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει η κα Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, η οποία διατηρεί τη θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ για την άψογη συνεργασία τους και τη μεγάλη συμβολή τους στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έτος ορόσημο για τις αποκρατικοποιήσεις το 2013

ΤΑΙΠΕΔ: "Τα 2,6 δισ. ευρώ, ο στόχος του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων για το 2013"

SHARE: