ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΕΜΒΟΛΙΩΝ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας 

Κουτσούμπας: Κατάργηση κάθε "πατέντας" σε εμβόλια και φάρμακα

Λήψη μέτρων προστασίας, στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και κατάργηση κάθε "πατέντας" σε εμβόλια και φάρμακα, ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στην τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας.

Προνόμια εμβολιασμένων: Είναι η απάντηση κόντρα στην πανδημία;

Προνόμια εμβολιασμένων: Είναι η απάντηση κόντρα στην πανδημία;

Το παράδειγμα των ΗΠΑ ως προς τα προνόμια των εμβολίων δίνει "ίχνη" για το τι θα μπορούσαμε να δούμε και στην Ευρώπη. Οι ανισότητες εντός και εκτός συνόρων, είναι πιο εμφατικές από ποτέ.

Εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Πατέντες εμβολίων: Οι χώρες της ομάδας Brics ζητούν την προσωρινή άρση τους

Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική υποστηρίζουν ότι η άρση των πατεντών εμβολίων θα βοηθήσει τις πιο φτωχές χώρας στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Εμβολιασμός για τον κορονοϊό στις Μπαχάμες

ΠΟΕ: 60 χώρες ζητούν άρση των πατεντών και για άλλα υλικά και όχι μόνο για τα εμβόλια κορονοϊού

Ευρύτερη άρση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και όχι μόνο για τα εμβόλια κορονοϊού, ζητούν 60 χώρες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Απαιτούν η εξαίρεση να είναι μακράς διαρκείας.

Ο Τζο Μπάιντεν

Ναι ή όχι στον προστατευτισμό: Το δίλημμα της πρότασης Μπάιντεν

Τα πολλά και διαφορετικά ερωτήματα που μπήκαν στο τραπέζι από την πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας των εμβολίων δεν αφορούν μόνο τις ΗΠΑ αλλά σίγουρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γράφει ο Ανδρέας Μπελεγρής

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Τζο Μπάιντεν, ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Βερολίνο, 1 Φεβρουαρίου 2013.

Εμβόλιο κορονοϊού: Το διεθνές πολιτικό παιχνίδι γύρω από την άρση των πατεντών 

Δεν έγινε ο Μπάιντεν κομμουνιστής, ούτε η Μέρκελ λέει nein στην άρση των πατεντών των εμβολίων κατά του κορονοϊού επειδή είναι άκαρδη. Πίσω από το πολιτικό μπρα ντε φερ κρύβονται άλλωστε οι φόβοι που ξυπνούν Κίνα και Ινδία, αλλά και το οικονομικό κόστος και η διπλωματία των εμβολίων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πόρτο.

Μητσοτάκης προς Ευρωπαίους: Όχι καραντίνα σε όσους τουρίστες επιστρέφουν από Ελλάδα

Υπέρ της απρόσκοπτης μετακίνησης το καλοκαίρι χωρίς υπερβολικούς περιορισμούς κατά την επιστροφή των ταξιδιωτών τάχθηκε ο πρωθυπουργός στην άτυπη σύσκεψη των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ.

Ηλίας Μόσιαλος

Μόσιαλος: Ιστορική η απόφαση των ΗΠΑ για τις πατέντες

Αφού υπενθύμισε ότι ήταν ένας από τους πρώτους που αρθρογράφησαν για την άρση των πατεντών στα εμβόλια, ο Ηλίας Μόσιαλος επιχειρηματολόγησε για το πώς μπορεί το όραμα αυτό να πραγματοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιμένει η κυβέρνηση: Ο Μητσοτάκης πρώτος είχε κάνει πρόταση για την πατέντα των εμβολίων

Να “γυρίσει” το θέμα με την πρόταση Μπάιντεν για άρση της πατέντας των εμβολίων προσπαθεί η κυβέρνηση, διαρρέοντας πια “επισήμως” ότι ο πρωθυπουργός το είχε προτείνει.

Γεννηματά: Κοινή δράση για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων

Γεννηματά: Κοινή δράση για την απελευθέρωση των πατεντών των εμβολίων

Η Φώφη Γεννηματά δεσμεύτηκε να θέσει το ζήτημα της απελευθέρωσης των πατεντών των εμβολίων στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. "Όλοι όσοι το έχουμε πει και το πιστεύουμε έχουμε χρέος να συμβάλλουμε σε αυτό".

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν - Φωτογραφία από παλαιότερη συνάντηση τους.

Έκλεψε ο Μπάιντεν την ιδέα Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων;

Την ώρα που ο "ηλικιωμένος Μπάιντεν", αποδεικνύεται ηγέτης από το μέλλον, άλλοι επιμένουν σε αραχνιασμένες ιδέες, που το μοναδικό αποτέλεσμα που θα έχουν είναι η επίσπευση της κοινωνικής έκρηξης.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στηρίζει την πρωτοβουλία μας για εξασφάλιση πατεντών των εμβολίων

Μετά από επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του ΠΟΥ ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε ότι ο Οργανισμός στηρίζει την πρωτοβουλία για τις πατέντες του εμβολίου.