Αυτά είναι τα τοπία που "κόβουν" την ανάσα

Αυτά είναι τα τοπία που "κόβουν" την ανάσα

Τα 25 τουριστικά ορόσημα, όπως τα ψήφισαν οι επισκέπτες του TripAdvisor

Έπειτα από μεγάλη έρευνα και κριτικές το ταξιδιωτικό site TripAdvisor δημοσιοποίησε τη λίστα με τα 25 καλύτερα τουριστικά μέρη σε όλο τον κόσμο.

Ναοί, πάρκα και μνημεία που «κόβουν» την ανάσα! Δείτε τα!

Αυτά είναι τα τοπία που

 

Μάτσου Πίτσου

Η αρχαία πόλη Μάτσου Πίτσου βρίσκεται στο νότιο Περού και αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα, που χάθηκε με απότομο τρόπο. Η πρόσβαση στην πόλη δεν είναι εύκολη, καθώς η πορεία μέχρι το υψόμετρο των 2.350 μέτρων γίνεται μόνο με τρένο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα ο επισκέπτης το πραγματοποιεί πεζός.

Αυτά είναι τα τοπία που

Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ

Το Τζαμί του Σεΐχη Ζάιντ είναι το μεγαλύτερο τζαμί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο. Ιδρύθηκε από τον πρώτο πρόεδρο της χώρας, τον Ζάιντ μπιν Σουλτάν Αλ Ναγιάν, ο οποίος είναι θαμμένος στην αριστερή πλευρά του τζαμιού. Άνοιξε τις πύλες του τον Δεκέμβρη του 2007 και πρόκειται για ένα κτίσμα όπου αραβική και μαυριτανική αρχιτεκτονική έχουν συνδυαστεί άψογα, ενώ είναι εμπνευσμένο από το Badshahi τζαμί που βρίσκεται στη Λαχώρη.

Αυτά είναι τα τοπία που

 

Ταζ Μαχάλ

Το Ταζ Μαχάλ βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της βόρειας Ινδίας, στις όχθες του ποταμού Γιούμα. Κατασκευάστηκε από τον Μογγόλο αυτοκράτορα Σαχ Γιαχάν Α’, τον 17ο αιώνα, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως «το όγδοο θαύμα του κόσμου».

Δείτε τα υπόλοιπα τουριστικά τοπία

SHARE:

24Media Network