Αυτό το Τριήμερο γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία της Φύσης

Αυτό το Τριήμερο γιορτάζουμε τη γενναιοδωρία της Φύσης
UNSPLASH

Η Φύση ξέρει μόνο να προσφέρει και να μας δίνει απλόχερα όλα της τα πολύτιμα αγαθά. Στις φετινές Παγκόσμιες Ημέρες αφιερωμένες στο μεγαλείο της, ας μάθουμε να δίνουμε πίσω όση αγάπη και ζωή μας έχει εξασφαλίσει.

Ο ερχομός της άνοιξης που αγγίζει και ζωντανεύει την πλάση γύρω μας, ξυπνάει και την ανάγκη των ανθρώπων για περισσότερη σύνδεση με τη Φύση, ένα είδος αναγέννησης μετά τον χειμώνα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως με την έναρξη της εαρινής ισημερίας, ακολουθούν διαδοχικά τρεις σημαντικές Παγκόσμιες Ημέρες, αφιερωμένες στον εορτασμό της φύσης, η Παγκόσμια Ημέρα Δασών (21 Μαρτίου), η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου) και η Παγκόσμια Ημέρα της Αρκούδας (23 Μαρτίου).


Αντλώντας έμπνευση από το κάλεσμα της φύσης για την προστασία των δασών μας, των πολύτιμων υδάτινων πόρων μας, αλλά και της πανίδας που φιλοξενούν τα δάση μας, ταξιδεύουμε νοητά στα απάτητα δάση των Καρπαθίων, στο τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης, ένα σημείο σύγκλισης όλων των σπουδαίων μηνυμάτων που εκφράζει αυτό το εορταστικό τριήμερο της φύσης.

Στη μαγευτική αυτή οροσειρά της Ρουμανίας, που καλύπτει έκταση διπλάσια της Μακεδονίας μας, συναντάμε την ανέγγιχτη ομορφιά της φύσης χωρίς τις παρεμβάσεις του ανθρώπινου πολιτισμού, της γεωργίας και της βιομηχανίας, παρά μόνο μια απέραντη περιοχή με αειθαλή δάση που αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για λύκους, λύγκα, κατσίκες Carpa Neagra, αλλά και για το μεγαλύτερο πληθυσμό άγριων αρκούδων στην Ευρώπη, που αριθμούν τις 10.000. Συγκριτικά αναφέρουμε πως η Ελλάδα φιλοξενεί πληθυσμό περίπου 500 αρκούδων.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε ολοένα και συχνότερα μάρτυρες καταστροφικών φυσικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και ξηρασία, με ολέθρια αποτελέσματα για τον άνθρωπο, χωρίς πάντα να αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικός κρίκος της αλυσίδας του περιβάλλοντος είναι τα δάση. Καθαρίζουν το νερό, καθαρίζουν τον αέρα, δεσμεύουν άνθρακα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, παρέχουν τροφή και φάρμακα που σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ευεξία και ευημερία μας.

UNSPLASH


Εξυμνώντας την προσφορά των δασών προς τον άνθρωπο, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα των Δασών (21 Μαρίου 2023) είναι αφιερωμένη στα Δάση και την Υγεία, με κεντρικό μήνυμα πως το 2023 πρέπει να δίνουμε και όχι μόνο παίρνουμε, γιατί τα υγιή δάση σημαίνουν υγιείς άνθρωποι, σήμερα αλλά και στο μέλλον.

Εκεί, λοιπόν, που απουσιάζει η ανθρωπογενής παρέμβαση στη φύση, βαθιά μέσα στα Καρπάθια Όρη, αναβλύζει το μοναδικό Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, που έχει κάθε λόγο να γιορτάζει και να στηρίζει τις Παγκόσμιες Ημέρες Δασών, Νερού και Αρκούδας, καθώς πηγάζει αγνό και πεντακάθαρο στο τελευταίο άγριο δάσος της Ευρώπης.

UNSPLASH

Πρόκειται για ένα νερό φυσικά εμπλουτισμένο με όλα τα απαραίτητα μέταλλα, με ισορροπημένο pH και φυσικούς ηλεκτρολύτες ενώ το Φυσικώς Ανθρακούχο Φυσικό Μεταλλικό Νερό AQUA Carpatica, είναι απαλλαγμένο από τα νιτρικά άλατα και τους ρύπους.

UNSPLASH

Το AQUA Carpatica είναι το μόνο νερό στον κόσμο που δεν μολύνθηκε ούτε στο ελάχιστο από τα λιπάσματα και τις άλλες πηγές ρύπανσης του ανθρώπινου πολιτισμού και η απόδειξη βρίσκεται στην καθαρή και απαλή του γεύση, έχοντας λάβει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις, κυρίως για τη Γεύση και την Ποιότητά του. Δεν πρόκειται απλά για ένα νερό, αλλά για ένα σύμβολο των δώρων της παρθένας φύσης και των δασών της. Έτσι, για ακόμη μια χρονιά το AQUA Carpatica μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί την τριήμερη γιορτή της φύσης στις 21, 22 και 23 Μαρτίου, φέρνοντας την αγνότητα των Καρπάθιων Όρων στο ποτήρι μας.

Και επειδή για το AQUA Carpatica οι αρκούδες δεν είναι μόνο ένα διαφημιστικό εύρημα, αλλά η πραγματικότητα της άγριας φύσης των Καρπαθίων που φιλοξενεί περίπου 10.000 καφέ αρκούδες, για 3η συνεχόμενη χρονιά επιλέγει να στηρίξει έμπρακτα το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, συμβάλλοντας στη λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης. Πρόκειται για μια ομάδα που παρεμβαίνει σε περιπτώσεις ατυχημάτων με άγρια ζώα που έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους ή σε περιπτώσεις εντοπισμού ενός ορφανού άγριου ζώου, ενώ διατηρεί και ενημερωτικό ρόλο για τους κατοίκους ορεινών περιοχών και την αρμονική συμβίωσή τους με την άγρια πανίδα.

Μέσω τέτοιου είδους δράσεων αλλά και μέσα από τον τρόπο εμφιάλωσής του, το AQUA Carpatica δείχνει έμπρακτα τον σεβασμό του προς στη φύση και την άγρια πανίδα, επιλέγοντας τη μεταφορά του νερού από την πηγή με υπόγειες inox σωληνώσεις και την εμφιάλωσή του αρκετά χιλιόμετρα μακριά, εκτός της αυστηρά προστατευόμενης περιοχής των πηγών, όπου απαγορεύεται κάθε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα