COP27- Γκουτέρες: Πάμε προς την κλιματική κόλαση με το πόδι στο γκάζι

COP27- Γκουτέρες: Πάμε προς την κλιματική κόλαση με το πόδι στο γκάζι
AP

"Η ανθρωπότητα έχει μια επιλογή: ή να συνεργαστεί ή να χαθεί" είπε ο γγ του ΟΗΕ απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στη διάσκεψη για το κλίμα COP27.

“Βρισκόμαστε σε έναν δρόμο με κατεύθυνση την κλιματική κόλαση και έχουμε το πόδι μας στο γκάζι”. Με αυτή την δήλωση ο γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προειδοποίησε τις χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο και υπογράμμισε οτι έχουν να επιλέξουν: είτε να συνεργαστούν για να μειώσουν τις εκπομπές αερίων ή να καταδικάσουν τις επόμενες γενιές σε μια κλιματική καταστροφή.

Ο Αντόνιο Γκούτερες περιγράφοντας την κρισιμότητα της κατάστασης είπε χαρακτηριστικά: “η ανθρωπότητα έχει μια επιλογή: ή να συνεργαστεί ή να χαθεί”.

Ο Γκουτέρες έκανε έκκληση για τη σύναψη συμφωνίας ανάμεσα στις πλουσιότερες και τις φτωχότερες χώρες ωστε να επιταχυνθεί η μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα αλλά και να επιταχύνουν την χρηματοδότηση ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φτωχότερες χώρες μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων και να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης που έχουν γίνει ήδη.

“Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες – οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα – έχουν ιδιαίτερη ευθύνη να ενώσουν τις προσπάθειες για να γίνει πραγματικότητα αυτό το σύμφωνο”, είπε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα